Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Koliko smo se samo izranili na području nježnosti i bračnog darivanja

Gospodine, stvorio si nas prilično drugačije, i to ne samo vanjskim izgledom, već načinom kako funkcioniramo i drukčijim potrebama. Jedan od glavnih razloga za to je da ne odemo u krajnost, odnosno u sebičnost, a drugi je da se nadopunjujemo. Upravo zbog toga drugačije smo stvoreni i na području seksualnosti. Muškarcima si dao veću potrebu za samim seksualnim odnosom, jer se na taj način opuštaju i osjećaju poštovano. S druge strane žene si stvorio na način da im je više potreban zagrljaj, razgovor, nježnost, koja nužno ne vodi u seksualni odnos i tada se osjećaju voljeno. Velika razlika Gospodine koju često ne shvaćam ni ja ni moj supružnik, barem ne kada bi trebali jedno drugome dati ono što mu je potrebno. Pomozi nam da se tu razumijemo, jer znam koliko je to osjetljivo područje i koliko smo se tu dosada izranili.


MUŠKARAC: Pomozi mi Gospodine da svojoj supruzi izražavam puno češće nježnost, pažnju i dodire koji neće voditi u seksualni odnos. Pomozi mi da shvatim da njoj seksualni odnos često ne treba kao meni, da smo drugačiji i da joj time izražavam ljubav koju treba.

ŽENA: Pomozi mi Gospodine da shvatim da moj suprug nije nastran, već da ima veću  potrebu za seksualnim odnosom i da je tako stvoren. Daj da shvatim da njemu ne treba toliko razgovor i da je to dio tvog plana i stvaranja i da mu tako izražavam poštovanje.

POTICAJ/ODLUKA DANA

Da bi ja dobio/la što meni treba, dat ću prvo supružniku što njemu/njoj treba. Tko će učiniti prvi korak? Onaj koji je zreliji! Želim li biti zreliji/a i imati silan utjecaj na svoj brak?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakov

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh