Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Koliko mi je uistinu stalo do moga braka?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Danas samome/samoj sebi želim postaviti pitanje koliko mi je uistinu stalo do moga braka, do moga supružnika? Što bih sve učinio/la za blagoslov našeg braka? Želim li donositi radost u naš brak ili čekam da se okolnosti promijene, dok život i prilike koje imam prolaze? Što kada bih odlučio/la da ću kroz ovo privilegirano vrijeme Došašća, kao nakanu za „novo rođenje“ i blagoslov našeg braka, svaki dan razmišljati što JA mogu učiniti bolje za naš brak, za svoga supružnika? Što kada bih si to zadao kao zadatak, kada bih ti na to prisegnuo, Bože? Što kada bih odlučio/la da ću svaki dan, ili barem nekoliko dana u tjednu, ići na Mise zornice s nakanom zahvale za naš brak, obitelj, naše živote i sve što imamo? Što kada bih te, Isuse, na tim Misama molio da preobraziš naše krive stavove, iscijeliš naše rane, blagosloviš naša nastojanja, ispuniš nas svojim Duhom, uvedeš nas u Istinu i kada bi se u tome vremenu po tvojoj milosti stvorili novi, čvrsti temelji našeg braka? Što kada bih na te Mise išao/la s jednostavnim stavom, odlukom i vjerom: „Isuse, predajem tebi svoj brak, svoju ulogu u braku, sebe kao supružnika, sva kriva nastojanja; od sada tebi dajem i predajem budućnost svoga braka.“ Jesam li na to spreman/a?

Daj mi snage da ustrajem u Božanskom planu i pozivu braka

Hoću li već sada reći: „Ma neću uspjeti, nema smisla, ta moj supružnik se ionako ne trudi, čemu sve to?“ Hoću li tako odabrati i dalje živjeti u nezadovoljstvu, nemiru, strahu, ogorčenosti, dok mi Bog daje sve, poziva me, ne gleda moje padove, nego moja nastojanja, odluke? Pitam se, koliko mi je uistinu stalo do moga braka? Moja me djela i nastojanja otkrivaju. Ne odlučujem se jer mislim da je prenaporno? Jer se i ovako mučimo s mnogim nepotrebnim stvarima i ranjavamo jedno drugo? Što ću odabrati? Isuse, pomozi mi da se odlučim i izaberem tvoj put, tebe, daj mi snage da ustrajem u Božanskom planu i pozivu braka i daj da shvatim koliko računaš na mene, baš mene i kako se cijelo nebo raduje kada odlučim biti blagoslov svome braku i supružniku. Jer želim jednog dana čuti: „Valjaš, slugo dobri i vjerni! U malome si bio vjeran, nad mnogim ću te postaviti! Uđi u radost gospodara svoga!“ (Mt 25,21)

Želim sve prilagoditi, koliko je god moguće, i dogovoriti se sa supružnikom kako bismo ovoga Došašća ustrajali u odlaženju na zornice!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Imam se snage suprotstavljati svome supružniku, boriti se s njim, dokazivati mu… Gubimo snagu, živce, vrijeme na stvari koje nas ranjavaju i često razdiru, a nemamo snage i odluke za Božji plan. Zašto?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh