Duhovnost

IZ KNJIGE „ŽELIM DA ŽIVIŠ“

MEDITACIJA Koliko je Marija prisutna u tvojem životu? Svoju želju da dijelim ljubav sa svojim stvorenjima nisam zadržao samo za sebe. Svi moji sveti imaju tu milost, u onolikoj mjeri koliko su na zemlji htjeli ljubiti. A Marija je htjela ljubiti više od sviju. Zato neka ti Marija bude uzor i majka (Isus)

Foto: Pixabay

 

Koliko je Marija, moja majka, prisutna u tvojem životu?

Stvorio sam vas kako bih s vama dijelio ljubav. Želio sam, poput svakog čovjeka, ljubiti i želio sam biti ljubljen. Da te nisam stvorio, da ne postojiš, ne bih te mogao ljubiti. Htio sam i u svojem zemaljskom životu imati nekoga tko će upijati moju ljubav do punine i nekoga tko će me ljubiti iznad svega drugoga. Htio sam se roditi i htio sam imati majku. Od trenutka kad je, po milosti Duha, postala svjesna moje svete prisutnosti u svojem majčinskom krilu – bio sam ljubljen.

Svoju želju da dijelim ljubav sa svojim stvorenjima nisam zadržao samo za sebe. Svi moji sveti imaju tu milost, u onolikoj mjeri koliko su na zemlji htjeli ljubiti. A Marija je htjela ljubiti više od sviju. Zato neka ti Marija bude uzor i majka.

čuvaj moju riječ, nosi je u srcu; predaj mi se, dijeli moju bol, slijedi moj put; čini dobro onima koji ti ne mogu uzvratiti, oprosti i onima koji ne zaslužuju tvoje oproštenje, moli i za one za koje nitko ne moli, ljubi i neprijatelje

Ljubi s njom i poput nje: čuvaj moju riječ, nosi je u srcu; predaj mi se, dijeli moju bol, slijedi moj put; čini dobro onima koji ti ne mogu uzvratiti, oprosti i onima koji ne zaslužuju tvoje oproštenje, moli i za one za koje nitko ne moli, ljubi i neprijatelje.

Poput Marije, ne traži ni plaće, ni nagrade niti priznanja na zemlji – u raj ćeš donijeti samo ono što je na zemlji ostalo nenaplaćeno. Sve to možeš kad si, poput nje, sa mnom, kad su tvoje misli u meni. Kad iz bilo kojeg razloga ne uspiješ doći blizu mojeg srca, dođi k njoj. Njezina će ti ljubav preporoditi srce i dovesti te k meni.

Kad ljubiš nju, ljubiš mene. Predaj se u njezinu ljubav.
Hoćeš li?

Iz knjige „Želim da živiš“ autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjiga je rasprodana.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh