Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Koliko često ustvari ne znam što napraviti, ne znam više kako pristupiti svome supružniku, što reći, kako se ponašati?

RAZMATRANJE I MOLITVA


Koliko često ustvari ne znam što napraviti, ne znam više kako pristupiti svome supružniku, što reći, kako se ponašati, kako ga uvjeriti u nešto, pokazati mu ljubav i poštovanje, pokazati mu da mi je stalo, ali i da ja trebam pažnju, pokazati da želim da naš brak uspije, da budemo složni, ali kad i pokušam, kao da nešto iz mene drugo najčešće progovara, moja tuga, povrede, krive misli i na koncu to ne znanje i slabost prevlada, pa reagiram krivo. Duše Sveti, ovog trenutka zazivam tebe, zazivam tebe i odričem se svih utvrda, krivih motiva, krivih misli, krivih stavova, osuđivanja i opravdavanja svojih krivih djela. Kajem se od svega srca! Dođi Duše Sveti, Duše razbora, mudrosti, savjeta, jakosti i otvori moje oči i srce da vidim supružnikovo srce na ispravan način, da vidim onu osobu koju sam odabrao da provedem ovozemaljski život s njom, da gledam supružnika onako kako ga ti gledaš.

Klečim pred tobom i priznajem da bez tebe ne mogu ništa

Odlučujem se promijeniti, odlučujem se obratiti od svoga krivog puta u svome braku, odlučujem se mijenjati, ja, tvojom snagom Duše Sveti! Klečim pred tobom i priznajem da bez tebe ne mogu ništa, da sam nemoćan/a i vapijem ti preuzmi moje srce, moj duh, dušu i tijelo. Poklanjam ti svoj život i molim te učini me supružnikom koji je usmjeren na Vječni život i na to da kroz svoj brak i u suživotu sa supružnikom oboje zaslužimo Vječni život s tobom. Molim te skini okove grijeha, povreda, srama, oholosti, grubosti, netrpeljivosti, očaja, bezobzirnosti sa mene, moga supružnika, našeg braka i naše obitelji. Oče, u Isusovo Ime proglašavam slobodu nad našim brakom i odlučujem se da ti zauzmeš prvo mjesto u našim životima! Blagoslovi mene i moga supružnika da možemo prihvatiti Istinu i da nas ona oslobodi. Slavim te Oče, klanjam ti se, blagoslivljam te!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Ovaj život nas tako tjera da ispada da nemamo vremena za ništa. To je nečiji cilj! Nemoj se dati prevariti. Vrijeme provedeno s Bogom i traženje pomoći od njega je najdragocjeniji trenutak svakog dana. Odluči se za to i odupri svijetu, tijelu i đavlu!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh