Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Koliko često preuzimam terete koje uopće ne trebam nositi?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Uh, Gospodine, ponekad mi je uistinu teško; i shvaćam i ne shvaćam ono što mi želiš reći i poručiti. Bol kao da je često puta jača, kao da prevladava nada mnom i mojim odnosom prema supružniku. Ako zastanem i pogledam samo današnji dan, Isuse, vidim da sam već stvorio svoje planove, da imam neka svoja očekivanja kako bi se nešto trebalo dogoditi. Ili sam od nekih stvari odustao, od njih digao ruke smatrajući da tu nema mogućnosti preokreta. Kako često, prije nego išta odlučim, zastanem i upitam tebe, Bože, što bi bilo bolje? Koliko često preuzimam terete koje uopće ne trebam nositi? Koliko često ne razumijem da mi se ti daješ, da želiš ponijeti moje terete?! Bojim li se predati to u tvoje Očinsko krilo, jesam li toliko pod utjecajem svojih rana, svijeta, sebičnosti, a možda i napasti po kojima radim stvari bez tebe, očito smatrajući da znam što je bolje?

Duše Znanja, ispuni me, ispuni moga supružnika, ispuni naš brak!

Koliko ti dopuštam da budeš dio mog odnosa sa supružnikom? Koliko sam svjestan da si u tome odnosu ti i da bez tebe, uz sve moje znanje i osobne napore, ni moj brak, ni moj odnos sa supružnikom, ni moj odnos prema djeci, ni prema roditeljima niti prema svima drugima – neće nikada biti ispunjeni do kraja, ako dajem samo i isključivo sebe? Koliko shvaćam da bez tebe prečesto ulazim u prepirke, da imam, napose u teškim situacijama, krivo shvaćanje, poglede i da se bez tebe gubim, a onda često za to optužujem druge, pa i tebe, pitajući te zašto to dopuštaš? Želim li to shvatiti ili želim i dalje sam nositi terete braka, obitelji? Isuse, predajem ti terete svoga srca koje sam zadobio u svome braku, napose one koje sam si sam nametnuo, svjesno ili nesvjesno. Ne želim ići dalje samo svojim snagama, već te molim za milost i blagoslov da budem tvoja usta, ruke, noge, da imam tvoje srce i da ljubim i poštujem svoga supružnika onako kako ga ti ljubiš i poštuješ. Upravo je to cilj i moja uloga u braku i mome životu – da budem tvoja produžena ruka jer samo ću tako biti uistinu sretan i blagoslovljen.

Duše Znanja, ispuni me, ispuni moga supružnika, ispuni naš brak!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Mi ljudi imamo velik problem: prečesto mislimo da sve moramo svojim snagama, da sve ovisi o nama i da se moramo i samom Bogu „dokazati“ kako bismo bili blagoslovljeni. To nas silno iscrpljuje! Molimo da shvatimo da je to krivi pogled, krivi put i da jedino u Kristu imamo sve – i da nam je to darovano!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh