Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Kojoj od ove tri vrste kršćana ti pripadaš

Kojoj od ove tri vrste kršćana ti pripadaš

Foto: Shutterstock

 

(Mt 21,28-32)

 

Dok promišljam o ovoj prispodobi, na pamet mi padaju tri vrste kršćana.

Prvu vrstu predstavljaju oni koji kažu „Da“ Božjoj riječi samo ustima, a ne i srcem. Da navedem primjer: na dan vjenčanja svećenik pita mladence: „Jeste li raspoloženi primiti djecu koju će vam Bog darovati?“ A mladenci spremno odgovaraju: „Da“. Ali samo usnama, jer su, prije ulaska u crkvu, jedno drugome rekli: „Imat ćemo samo jedno dijete“. Koje licemjerje!

Druga vrsta kršćana jesu oni koji najprije kažu „Ne“ riječi Božjoj, ali se potom pokaju i čine volju nebeskog Oca. Na primjer, u crkvi ovi kršćani, dok se proglašava riječ Božja koja kaže da praštamo svome neprijatelju, kažu: „Neću to nikada napraviti!“. Ali onda, kad izađu iz crkve i sretnu svog neprijatelja, pozdrave ga.

Treća vrsta sastoji se on onih koji iz ljubavi prema Bogu i radosno kažu „Da“ Božjoj volji. To su kršćani koji žele biti kao Isus, koji je, djelima i riječima, uvijek Ocu rekao: „Evo, dolazim vršiti tvoju volju“.

Neka nam Duh Sveti dade Isusov duh poslušnosti kako bi Otac nebeski bio zadovoljan s nama. Amen. Aleluja.

Autor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Odabrao: fra Petar Ljubičić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh