Razmišljamo o evanđelju

ISUSE TKO SI TI

Koje je tvoje svjedočanstvo? Ne može se svjedočiti Isusa Krista zato jer si čuo o Njemu ili si pročitao mnogo knjiga kršćanske duhovnosti

Foto: Pixabay

 

„Isuse, tko si?“, ovo je molitva koju bismo morali neprestano upućivati Isusu. Samom našom pameću nećemo nikada moći upoznati Isusa. On se otkriva samo onima koji ga strastveno traže. Danas Isus svakomu od nas postavlja pitanje: „Što kažeš o meni?“. Na ovo pitanje mnogi kršćani odgovaraju ovako: „Isus je Sve za mene“. Po meni to je odgovor koji ne znači ništa.

Ne može se svjedočiti Isusa Krista zato jer si čuo o Njemu ili si pročitao mnogo knjiga kršćanske duhovnosti

Da bi se odgovorilo na pitanje „tko je Isus za tebe“, moraš se sjetiti kakva si osoba bio prije nego si ga susreo i što se dogodilo u tebi nakon što si ga susreo. Ne može se svjedočiti Isusa Krista zato jer si čuo o Njemu ili si pročitao mnogo knjiga kršćanske duhovnosti.

Na primjer, jedan brat bi mogao govoriti svoje svjedočanstvo na ovaj način: Prije nego sam upoznao Isusa bio sam lihvar. Mnogi su trpjeli zbog mene. Novac je bio moj bog. Prevaren od đavla, snažno sam vjerovao da je novac izvor moje radosti. Ali, što sam više novca imao, osjećao sam se tužniji u sebi. Jednoga dana slučajno sam pogledao Raspetoga kojega sam imao u svojoj spavaćoj sobi.

Učinilo mi se da mi Isus kaže: „Sav novac koji si nagomilao je samo smeće. Obrati se i vjeruj u moju ljubav prema tebi“. One riječi su bile kao strijele koje su probole moja rebra nanoseći mi veliku bol. Tijekom noći nisam spavao. Vrtio sam se i vrtio u krevetu. Ujutro sam se probudio i rekao si: „Dosta!“. Tako od onoga jutra pa nadalje, svima koji su dolazili i tražili posudbu, govorio sam da, iz ljubavi prema Isusu, nisam više bio zainteresiran posuđivati novac. Osim toga sam počeo činiti djela ljubavi. Zahvaljujući Isusu, danas živim s malo novca, ali s puno mira u srcu.

Koje je tvoje svjedočanstvo? Što je učinio Isus u tvojoj osobi? Kako se promijenio tvoj život otkad si upoznao Isusa?

Amen. Amen.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh