Duhovnost

Koja je razlika između pisanja dnevnika (komunikacije s Bogom) i automatskoga pisanja

Foto: Shutterstock

 

Očito je da je automatsko pisanje sotonska krivotvorina pisanja dnevnika. Oni koji su iskusili automatsko pisanje prije nego su postali kršćani, kažu mi da u automatskom pisanju dolazi duh koji kontrolira ruku osobe, dok u pisanju dnevnika dolazi do spontanoga strujanja ideja koje Bog polaže u srce osobe i koje se zapisuje u dnevnik slobodnom voljom osobe. Zato je u pisanje dnevnika uključeno cijelo biće osobe, njezino srce i um, i um vodi ruku u pisanju, dok u automatskome pisanju ruka mora biti mlitava. Zli duh zaobilazi ostatak osobe i kontrolira samo ruku.

Razlika između pisanja dnevnika i dodavanja Pismu

Jedan prigovor pisanju dnevnika tvrdi da se ono opasno približava pisanju novoga Pisma i da zato dodaje Riječi Božjoj. Neki se ovim prigovorom koriste protiv slušanja Božjega glasa na bilo koji drugi način osim čitanja Pisma. Ovo je vrijedan prigovor i ne smijemo ga olako odbaciti.

Bibliji ništa ne treba dodavati! Ona je nepogrešiva, nadahnuta je Duhom Svetim! No to ne znači da je Bog prestao govoriti svojoj djeci. Naprotiv…

Biblija je cjelovita, sadrži otkrivenje koje nam Bog želi dati da bi nam udijelio spasenje i obnovio naše zajedništvo s Njime. Ništa joj ne treba dodavati! Ona je nepogrešiva, nadahnuta je Duhom Svetim i najprodavanija je knjiga u povijesti čovječanstva, čak i nakon 2000 godina!

No to ne znači da je Bog prestao govoriti svojoj djeci. Naprotiv, Biblija kaže da nam Bog nastavlja govoriti kako je činio od Postanka do Otkrivenja (vidi Iv 10,27). Još uvijek možemo u hladu dana s Bogom šetati kroz vrt i razgovarati s Njime. To ne znači da naš osobni razgovor treba postati Pismo. Ne, mi smo samo dvoje prijatelja koji dijele ljubav. Naši dnevnički zapisi ne postaju Pismo.

Praktični savjeti za pisanje dnevnika

(Pronaći ćete ih u knjizi „Kako čuti Božji glas: 4 ključa”.)

 

 

Iz knjige „Kako čuti Božji glas: 4 ključa” autorâ Marka i Patti Virkler. Knjigu možete kupiti ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKI POPUST! Do 31. prosinca 2019. knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 70 umjesto 100 kuna!
Besplatna dostava za narudžbe iznad 200 kn (više na www.figulus.hr).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh