Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Koja je moja uloga u njegovu/njezinu životu? Ili isključivo gledam koju on/a ulogu ima u mom životu?

RAZMATRANJE I MOLITVA


Blagoslivljam te, Oče, u životu moga supruga /moje supruge. Hvala ti što si ga/ju stavio u moj život. Ti si ga/ju poznavao prije rođenja i za njega/nju imaš plan. Ti ga/ju silno ljubiš. On/a je prošao/la svašta u životu. Često je slab/a, luta i pada, ali znam da ima dobre namjere u srcu, iako ih često ne uspijeva izraziti kako treba. Ranjen/a je i treba pažnju, i ni on/a te još ne poznaje dobro, ali u dubini srca osjeća tvoju prisutnost. On/a se boji određenih stvari jer ne zna kako će nešto napraviti, kako će drugi reagirati na to. Trudi se, ali često ne može pronaći rješenje. Nastoji biti dobar supružnik, iako ne uspijeva uvijek; nastoji biti dobar roditelj.

Vidim li da sve to prolazi moj suprug / moja supruga, vidim li da se sa svime time bori…

Često je razdijeljen/a između svijeta i tebe, boji se budućnosti… Ali, on/a je stvoren/a na tvoju sliku i zaslužuje ljubav i poštovanje. Pitam se sada: Koja je moja uloga u njegovu/njezinu životu? Ili isključivo gledam koju on/a ulogu ima u mom životu? Prepoznajem li možda i sebe u navedenim osjećajima, situacijama? Kako se ja ponašam u njima, što očekujem?

Vidim li da sve to prolazi moj suprug / moja supruga, vidim li da se sa svime time bori, ili mislim da sam ja jedina/i s tim problemima?

Nastojim li vidjeti dobro ili omalovažavam i kritiziram?

Bodrim li ga/ju u takvim situacijama ili osuđujem? Pohvalim li ga/ju za dobra nastojanja? Nastojim li vidjeti dobro ili omalovažavam i kritiziram? Smatram li se vrjednijom/vrjednijim od njega/nje? Molim li za njega/nju; stavim li kada svoju ruku na njega/nju (možda kada spava, ako mi je to teško učiniti preko dana) i molim tebe, Isuse: „Ispuni ga/ju Duhom Života, dotakni njegovo/njezino srce, predajem na tvoj Križ, Isuse, sve njegove/njezine boli, rane, slabosti, strahove, sve trenutke kada sam iskazivao/la nepoštovanje i odnosio/la se bez ljubavi. Želim ga/ju voljeti i ljubiti kao Božje dijete stvoreno na tvoju sliku. Želim ti zahvaljivati na tvome daru, što si mi ga/ju stavio u život. Hvala ti, Oče!“

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Zamisli što bi se dogodilo kada bi u trenucima kada ti dođu negativne misli, mogao/la zastati, i onda reći: „Isuse, želim ljubiti dijete Božje u svome mužu / svojoj ženi, tebi na slavu i tebi na čast. Pomozi mi.“

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh