Poučne priče

DUHOVNA PRIČA

Koga da se bojim Strah nestaje kad imamo povjerenje u svog Oca.

Koga da se bojim?

Foto: Shutterstock

 

Skupina znanstvenika i botaničara istraživala su udaljene dijelove Alpi u potrazi za novim vrstama cvijeća. Jednog su dana kroz svoj dalekozor ugledali prekrasan i rijedak cvijet neprocjenjive vrijednosti za znanost.

Međutim, cvijet se nalazio na dnu duboke i uske provalije, okružene dvjema liticama, i do njega se moglo doći samo tako da se netko spusti niz liticu konopcem dok drugi konopac drži oprezno i čvrsto.

Taj je prizor znatiželjno promatrao neki dječak. Znanstvenici su ga uočili i ponudili mu lijepu novčanu naknadu ako se spusti niz liticu i ubere cvijet. Dječak je još jednom pogledao u duboku i vrtoglavu provaliju i rekao: „Vraćam se za minutu“.

Ubrzo je došao u pratnji sjedokosog čovjeka, i rekao: „Spustit ću se niz liticu i ubrati cvijet pod uvjetom da mi ovaj čovjek drži konopac.“

„Zašto baš on?“ zanimalo je znanstvenike.

„Jer je to moj tata!“

 

Imamo li takvu vjeru u Gospodina? Ako netko drži konopac, neću se usuditi poći, no ako me jakim čini Gospodin, neću sumnjati. Jesmo li spremni reći: „Ako moj Otac drži konopac, ne bojim se“?

Strah nestaje kad imamo povjerenje u svog Oca.

Odabrala i prevela: A. Z.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh