Preporučamo

BIBLIOTEKA FIGULUS

Knjiga p. Marka Glogovića: „Ak’ odrastem, bit ću katolik“!

Nova knjiga p. Marka Glogovića: „Ak' odrastem, bit ću katolik“!

p. Marko Glogović, OSPPE/ Foto: www.hkm-aargau.ch

 

Pater Marko u svojoj novoj knjizi poziva na obraćenje, na promjenu srca. Možemo ići na Misu, ispovijed, činiti dobra djela… a da istovremeno u nutrini gajimo mržnju, nepraštanje, zamjeranje… Ako želimo baštiniti blagoslov, trebamo se suočiti sa stvarnim stanjem svoga srca i riješiti se tereta koji nosimo!

Ulomci iz knjige

Zajednička molitva čini čuda

Mame i žene, izvucite nešto dobro od one nesretne Eve i vlašću koju imate nad muževima, i tatama, i dečkima, i zaručnicima na lijep ih način nagovorite da ustanu iz apatije, da hrabro započnu bitku za svoje i za sebe. Kad jednom krene zajednička molitva, nećete moći bez nje. A ona čini čuda, miri nepomirene, spaja rastavljene, vraća snagu, daje radost, donosi mnoge životne blagoslove, zdravlje, pobjede nad padovima; poništava magiju, prokletstvo, posljedice hule i bogopsovke, vračanja i gatanja, vraća nadu i pridiže klonule. I još mnogo, mnogo toga. A sve besplatno i snagom bezuvjetne Božje ljubavi.

Kako umire vjera

Upravo zato, zbog dvostrukih kriterija, zbog raznih kompromisa, zbog nedostatka ljubavi i žara, zbog hladnoće i licemjerja naših srdaca polako dolazi do svega onoga rečenoga na početku. Da bi netko izbacio svetohranište i poskidao križni put, da bi netko dopustio da se uvede joga, a s ogromnom klerikalnom mržnjom izbacio karizmatsku obnovu ili neokatekumene, prvo treba prestati autentično ljubiti, a tada, bez ljubavi, umire i vjera.

Plašt pobožnosti

Nije u redu prekrivati se plaštem pobožnosti, a ispod golotinja u nekrozi. Zašto? Zato jer ne možeš baštiniti blagoslov ako gajiš mržnju i neopraštanje, ako zamjeraš, ogovaraš, sukobljavaš se ili svadiš okolo, dok se nisi pomirio, izmirio, dok nisi oprostio/la i pustio/la da Gospodin radi svoje, pa i metodama koje su za tebe bolne ili nerazumljive. Silno je važno suočiti se sa svojim stvarnim željama, nagonima, namjerama i sa stvarnim stanjem svojeg srca te otkrivene nedostatke, mane, pridržaje, bjesove i zavade predati Gospodinu, a ne kamuflirati se pobožno u maske i garderobu »svetosti« dok iznutra sve vrije.

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Osnovne informacije

Naslov: „Ak’ odrastem, bit ću katolik”
Autor: P. Marko Kornelije Glogović
Nakladnik: Figulus
Godina izdanja: 2019.
Jezik: hrvatski
Broj stranica: 220
Uvez: meki
Veličina knjige: 13,0 x 20,5 cm

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh