Evangelizacija

CRKVA U POTRAZI ZA SILOM

Klupe Crkve u cijelome svijetu ispunjene su onima koji nikada nisu iskusili silu evanđelja Pronošenje evanđelja odvojilo se od iskazivanja evanđelja

Klupe Crkve u cijelome svijetu ispunjene su onima koji nikada nisu iskusili silu evanđelja

Foto: Pixabay

„Oko tri sata ujutro, dok smo ustrajali u molitvi, Božja se sila spustila na nas u tolikoj mjeri da su mnogi vikali od beskrajne radosti, a mnogi drugi padali na tlo.“ – iz dnevnika Johna Wesleyja.

Klupe Crkve u cijelome svijetu ispunjene su onima koji nikada nisu iskusili silu evanđelja. U njihovim životima nema preobrazbe, iako recitiraju ispravna vjerovanja i doktrine.
Takvu je Crkvu John Wesley prije otprilike 300 godina susreo u Engleskoj. Nažalost, Crkva bez sile prostire se preko svih zemljopisnih ili denominacijskih granica. A vrijeme, unatoč mnogim slavnim probuđenjima, nije bilo lijek za takvo stanje.
Radosna je vijest, ili evanđelje, bezvremenska. Utjecaj koji je izvršila na Židove iz prvoga stoljeća i danas je isti, jer:
„Isus Krist je isti jučer i danas, i zauvijek.“ (Heb 13,8)

Riječi bez sile nikada neće izdržati ispit vremena. Sila odvojena od Riječi bit će bez konteksta i značenja

Međutim, pronošenje evanđelja odvojilo se od iskazivanja evanđelja. Oboje je evanđelje. Riječi bez sile nikada neće izdržati ispit vremena. Sila odvojena od Riječi bit će bez konteksta i značenja.
„I govor moj i propovijedanje ne bijaše u uvjerljivim riječima ljudske mudrosti, nego u iskazivanju Duha i snage.“ (1 Kor 2,4)

Punina je evanđelja živo srce crkve. Njegova je misija: kucati za izgubljene i ranjene kroz živote otkupljenih

Crkva i njezini dobronamjerni vođe počeli su se osjećati sigurnijima u riječima evanđelja, ali ne i u njegovoj sili. Da, riječ Božja je silna (dvosjekli mač) i sposobna mijenjati, ali u rukama onih koji propovijedaju da njezina sila nije danas dostupna, ili koji je propovijedaju, ali je ne iskazuju, postala je lišena života.
„Doktrinu koja kaže da znaci i čudesa više nisu potrebni jer imamo Bibliju osmislili su ljudi koji nisu vidjeli Božju silu, da bi opravdali svoje crkve lišene sile.“ – Bill Johnson.
Punina je evanđelja živo srce crkve. Njegova je misija: kucati za izgubljene i ranjene kroz živote otkupljenih.

duh gospodinov korice 3dIz knjige „Duh Gospodinov je na nama“ autorâ dr. Leslieja Keegela i Roberta Hunta. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Izdavač: Biblioteka Vinograd

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh