Svjedočanstva

DIRLJIVA PRIČA O VJERI, LJUBAVI I USTRAJNOSTI

Klizačkom i bračnom paru vjera pomogla da pobijede životnu poteškoću Kad se je Alexa prije samo dvije godine razboljela od potencijalno smrtonosne bolesti, izgledalo je da su njihovi klizački dani završeni. Ali na ovogodišnjim su zimskim olimpijskim igrama zahvaljujući snazi vjere ponovno zablistali u svojoj izvedbi

Klizačkom i bračnom paru vjera pomogla da pobijede životnu poteškoću

Prije samo dvije godine Chris Knierim morao je nositi svoju suprugu Alexu, jer nije mogla samostalno ni stajati. A na natjecanju u umjetničkom klizanju na ovogodišnjim zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, Chris je Alexu bacao visoko u zrak!

„Jako smo sretni što kližemo zajedno; zahvalni smo Bogu što smo došli na Olimpijske igre i ostvarili svoj san”, izjavila je Alexa za NBC.

Klizačkom i bračnom paru vjera pomogla da pobijede životnu poteškoću

Nevolja može postati sredstvo kroz koje Bog pokazuje svoju nadnaravnu moć

Bračni par Knierim počeo je zajedno klizati 2012. godine a vjenčali su se četiri godine kasnije. Međutim, samo dva mjeseca nakon vjenčanja, Alexi je dijagnosticiran rijedak i potencijalno smrtonosan gastrointestinalni poremećaj.

Odmah su otkazali sva natjecanja a Alexa se je morala podvrći trima operacijama. Izgubila je preko deset kilograma te pokretnost mišića i tijela. Izgledalo je da su njihovi klizački dani završeni. Međutim, znamo da nevolja može postati sredstvo kroz koje Bog pokazuje svoju nadnaravnu moć u našim životima.

Sveto pismo prepuno je primjera ljudi koji su se suočili sa životnim poteškoćama, a potom otkrili da je Bog na taj način donio dobro u njihove živote.

Klizačkom i bračnom paru vjera pomogla da pobijede životnu poteškoću

„Kad je moje tijelo bilo najslabije, moja je vjera bila najjača”

Josip je bio izdan i zarobljen prije nego što je postao drugi do faraona. Mojsije je 40 godina bio bjegunac prije nego što ga je Bog pozvao da vodi Izraelce iz Egipta. David je bježao od kralja Šaula prije nego što ga je Bog učinio kraljem Izraela. Ester je bila prognana Židovka prije nego što ju je Bog učinio kraljicom Perzije i pomogao joj spasiti Židove od uništenja. Danijel je bio zarobljenik u Babilonu, ali je promaknut na ključne pozicije u vladi. Marija i Marta oplakivale su smrt voljenog brata prije nego što ga je Isus uskrsnuo. Pavao je napisao ove riječi u Poslanici Rimljanima 8,18: Smatram, uistinu: sve patnje sadašnjega vremena nisu ništa prema budućoj slavi koja se ima očitovati u nama.

Usred nedaće ili odemo od Boga ili mu se približimo. Bračni par Knierim je odabrao potonje.

„Kad je moje tijelo bilo najslabije, moja je vjera bila najjača”, kaže Alexa.

*

Ako te je snašla neka nevolja, moli Boga da te ona približi Njemu.

Blago čovjeku koji pretrpi napast; jer kad bude kušan primit će vijenac života, koji Bog obeća onima koji ga ljube. (Jak 1,12)

Izvor: Christian Headlines

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh