Najave

FILMSKA VEČER U PALMI

KINO NA OTVORENOM U dvorištu bazilike Srca Isusova imate priliku pogledati dokumentarac KAMP Ovaj dokumentarni film nastao je iz iskustva sudioništva i volontiranja bračnog para Bevanda na jednom od programa udruge Magis, u čijoj je koprodukciji ovaj dokumentarni film napravljen. Oni koji su pogledali film složit će se s osvrtom jednog gledatelja koji ga opisuje kao - „Snažan i upečatljiv film koji govori o iskustvu patnje, ali i dubini i značaju oprosta, nade, vjere i života.”

Projekcija dokumentarnog filma KAMP u dvorištu bazilike Srca Isusova

Foto: KAMP

 

U dvorištu Palme, bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, u utorak 14. rujna 2021. s početkom u 19:30 sati, održat će se Projekcija filma „KAMP”.

Ovaj dokumentarni film nastao je iz iskustva sudioništva i volontiranja bračnog para Bevanda na jednom od programa udruge Magis, u čijoj je koprodukciji ovaj dokumentarni film napravljen. Oni koji su pogledali film složit će se s osvrtom jednog gledatelja koji ga opisuje kao – „Snažan i upečatljiv film koji govori o iskustvu patnje, ali i dubini i značaju oprosta, nade, vjere i života.”

Nekadašnji logor postaje mjesto oslobođenja

Mnogi će se složiti da je Goli otok nesvakidašnje mjesto za provesti tjedan dana. Osim u samom imenu izrečene surove prirode, Goli otok obilježila je surova povijest čovjeka. No, upravo na takvom području materijalne i duhovne pustinje, slobodan je prostor za ulazak u odnos sa živim Bogom. U uvjetima gladi i samoće, možemo prepoznati kako Bog osobno brine za svakoga od nas i prihvaća nas. Tako nekadašnji logor četiri godine zaredom bio mjesto oslobođenja za mnoge sudionike duhovno-sociološko-povijesnih i radnih ljetnih programa za mlade, a tlo natopljeno patnjom postaje mjesto molitve i sućuti za logoraše koji su ovdje trpjeli, mjesto nade za izlazak iz pustinje u novi život.

Iskrena iskustva, emocije, zajedništvo i prijateljstvo iskustva isprepliću se s predivnim kadrovima prirode, kao i snimaka ostataka logora

Ovaj film donosi iskustva i priče sudionika, volontera, duhovnika i voditelja programa – stručnjaka iz područja psihologije, filozofije, sociologije, politologije, povijesti, svećenici i obitelji žrtava Golog otoka. Iskrena iskustva, emocije, zajedništvo i prijateljstvo iskustva isprepliću se s predivnim kadrovima prirode, kao i snimaka ostataka logora.
Slike s gotovo zaboravljenog otoka te priče sudionika u filmu KAMP pokazuju da je moguće nekoć mučnu pustinju preobraziti u oazu pomirenja sadašnjih i budućih naraštaja.
U sklopu programa ove besplatne projekcije posjetitelji će moći prelistati i za sebe i prijatelje pribaviti jedinstveni Zbornik radova „Goli otok – ožiljci prošlosti”, u čijoj izradi su sudjelovali brojni stručnjaci iz politologije, religijskih znanosti, povijesti, filozofije, uz potresna iskustva golootočkih logoraša, koji su dali doprinos memoarizaciji događaja, tragova i nasljeđa Golog otoka.

Za više informacija o samom događanju posjetite FB stranicu Goli otok – ožiljci prošlosti.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh