Aktualnosti

PODZEMNA CRKVA

Kineske vlasti zabranile pogreb katoličkog biskupa koji je preminuo početkom mjeseca Zabranjeno je i služenje mise zadušnice, a svećenici koji su došli izreći posljednji pozdrav biskupu nisu se smjeli zadržati dulje od deset minuta…

Kineske vlasti zabranile pogreb katoličkog biskupa koji je preminuo početkom mjeseca

Foto: asianews.it


 

Biskup Stefano Li Side preminuo je 8. lipnja nakon duge i teške bolesti u kućnom pritvoru u 92. godini života, izvijestila je Asia News.

Ova vijest uspjela je doći u javnost premda komunistička vlast u Kini vrši represiju nad Katoličkom Crkvom. Zbog toga već desetljećima postoji tzv. ‘podzemna’ Crkva u kojoj djeluju legitimni katolički svećenici i biskupi, a Li Side bio je biskup Tianjina. S druge strane, nacionalna katolička Crkva pod vlašću je države.

Budući da Li Side nikad nije htio pristati da se odvoji od Rimske Crkve, 1992. godine završio je u kućnom pritvoru, a sada je zabranjen njegov ukop na katoličkom groblju. Asia News dalje navodi kako su vlasti zabranili služenje Mise zadušnice, te da se svećenici koji su došli izreći posljednji pozdrav biskupu nisu smjeli zadržati dulje od deset minuta.

„Li je ostao vjeran Rimu, premda je godinama bio kažnjavan. Mislim da ga zbog toga komunistička partija želi pokopati što je brže moguće i to anonimno, kako bi spriječili vjernike da se nadahnu njegovim primjerom“ – rekao je za Life Site News David Mulroney, bivši kanadski veleposlanik u Kini.

Izvor: Laudato.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh