Duhovnost

DJETINJE POVJERENJE

Kaži Mu i najmanje sitnice, iako znaš da zna sve! Isuse, s djetinjim povjerenjem i jednostavnošću znam da ti mogu reći sve. I znam da u svojoj velikoj ljubavi rado slušaš sve što ti želim reći

Foto: Pixabay

 

„Zašto mi ne govoriš o svemu što te se tiče, pa i najmanje sitnice? Govori mi o svemu i znaj da mi time činiš veliku radost… ‘Ali ti sve znaš, Gospodine.’ A na to mi odgovori Isus: ‘Da, ja znam, ali se nemoj opravdavati time da ja znam, nego i djetinjom jednostavnošću govori o svemu jer su mi uho i srce naklonjeni tebi, i tvoj mi je govor mio.’“ (Dn 921)

Razmatranje

Kada malo dijete dođe svojim roditeljima i ispriča im svoje „veliko otkriće“, kao na primjer da su ledene kockice načinjene od vode, dobra majka ili otac će pozorno slušati i dijeliti njihovo uzbuđenje kao da su dobili Nobelovu nagradu. Nije važno što roditelji već znaju što se događa s vodom kada temperatura padne ispod nule. Oni iz ljubavi uživaju slušati svoju djecu, i tu dolazi do bliskog povezivanja. Tako je i s Bogom. On se nikada ne umara slušajući nas, i nema toga što je njemu dosadno slušati.

Molitva

Isuse, s djetinjim povjerenjem i jednostavnošću znam da ti mogu reći sve. I znam da u svojoj velikoj ljubavi rado slušaš sve što ti želim reći.
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Ulomak iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

POSEBNA PONUDA OVOGA ČETVRTKA 5 izvrsnih naslova sniženih 50%!

POSEBNA PONUDA OVOGA ČETVRTKA 5 izvrsnih naslova sniženih 50%!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh