Svijet

OGROMAN ZNAČAJ ZA AMERIKU

Katolkinja Amy Coney Barrett nova je sutkinja Američkog Vrhovnog suda Sutkinja Barrett postala je šesti praktični katolik u trenutnom sastavu Vrhovnog suda uz Clarenca Thomasa, Samuela Alita, Bretta Kavanaugha, Johna Robertsa i Soniu Sotomayor

Foto: Pixabay

 

Amy Coney Barrett položila je zakletvu za sutkinju Vrhovnog suda Sjedinjenih Američkih Država, nakon što je Senat, duboko podijeljen po partijskoj liniji, potvrdio njenu nominaciju s 52 glasa za i 48 protiv. Sutkinja Barrett, piše CNA, tako je postala šesti praktični katolik u trenutnom sastavu Vrhovnog suda uz Clarenca Thomasa, Samuela Alita, Bretta Kavanaugha, Johna Robertsa i Soniu Sotomayor.

Novoimenovana sutkinja koja je popunila mjesto upražnjeno smrću liberalne ikone Ruth Bader Ginsburg, potencijalno otvara novu eru presuda o abortusu, Zakonu o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti, poznatiji kao Obamacare, pa čak i izborima.

Barrett je položila zakletvu pred sudcem Vrhovnog suda Clarencom Thomasom na ceremoniji u Bijeloj kući.

„Ovo je dan od ogromnog značaja za Ameriku“, izjavio je Trump na ceremoniji. Barrett je okupljenima rekla da je kroz “rigorozni proces potvrde” naučila da je “posao sudca da se odupre svojim političkim preferencama”.

Obećala je da će raditi posao „bez straha i bez pristrasnosti“.

Više o Amy Coney Barrett pročitajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh