Evangelizacija

„POMEO“ KONKURENCIJU

Katolički svećenik koji čita Bibliju najslušaniji podcast na Appleu! Otac Mike Schmitz, svećenik Biskupije Duluth već je dugo prisutan na društvenim mrežama i YouTubeu, i jako popularan, ali s ovime je nadmašio sve dosadašnje uspjehe

Foto: Screenshot

 

Serijal oca Mikea Schmitza, čija smo vam kratka predavanja prenosili i na Book.hr-u, „The Bible in a Year“ najslušaniji je podcast u Sjedinjenim Američkim Državama na platformi Apple Podcasts, javlja Bitno.net.

Podcast oca Mikea od Nove godine, otakako je objavljena prva epizoda, ne silazi s prvog mjesta, a u prvih pet dana korisnici su njegove uratke „skinuli“ više od 1,3 milijuna puta, prenosi Religion News Service.

VIDEO SNAŽNA PROPOVIJED Što Bog čini već stoljećima kad Crkva postane „debela i komforna”

„The Bible in a Year“ objavljuje Ascension Press, a svaka epizoda sadrži dva do tri čitanja iz Biblije, osvrt oca Mike Schmitza na pročitani tekst te molitvu. Epizode traju između 15 i 25 minuta, a nove će se objavljivati svakodnevno kroz 2021.

Podcast slijedi vlastiti biblijski slijed tzv. „Veliku avanturu“, način čitanja Biblije koji je razvio Jeff Cavins. Na taj način, poručio je o. Mike u razgovoru za Catholic News Agency, prenosi Bitno.net, uspijeva se sačuvati narativna struktura povijesti spasenja, a slušatelji neće morati čekati kraj godine kako bi prvi put čuli o Isusu Kristu.

Inicijativa iz Hrvatske „Biblija kroz 365 dana“

Od 1. siječnja 2021. godine krenula je i inicijativa prvog hrvatskog portala za katoličke muškarce Muževni budite svakodnevnog čitanja Biblije – „Biblija kroz 365 dana“. Napravili su plan kako Bibliju pročitati u vremenskom roku od 365 dana, od korica do korica. Priključi se i ti, a više saznaj ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh