Duhovnost

KARIZMA OZDRAVLJANJA O ozdravljanju bolesnih: Dužnost ti je koristiti ‘alat’ koji ti je Bog dao „Ako dopustiš Bogu da radi kroz tebe, i ako si toliko hrabar i slobodan da činiš nešto čak i kad ne znaš hoće li to biti uspješno ili neće, nego jednostavno iskočiš iz čamca i počneš hodati po vodi kao što je učinio Petar, bit ćeš zadivljen onime čime će Bog nagraditi tu tvoju vjeru!“

O ozdravljanju bolesnih: Dužnost ti je koristiti 'alat' koji ti je Bog dao

Postoje mnogi obični, svakidašnji, neobični i posebni načini za ozdravljanje bolesnih. Bog nam je objavio samo nekoliko njih. Nikada nismo ograničavali Boga, niti ga gurali u kakav „sustav“ ili „kutiju“. On nas stalno iznenađuje jer gotovo svaki put kada smo u službi ozdravljanja, ili o tome govorimo, upozori nas na nešto novo, što poveća naše znanje i uveća broj ozdravljenih.

Kada ozdravljaš bolesne?

To je slično razvoju automobila. Bilo bi teško izumiti automobil da prije nisu bili poznati kotači i gume. Kad su kotači postojali, bio je još potreban samo motor; potom je trebalo sve to složiti, motor staviti na kotače! Isto je tako s ozdravljanjem! Naučiš malo i dodaš onome što si već znao. Onda naučiš još nešto malo više, pa i to dodaš znanju. Kad bi jednostavno samo bio ustrajan u ozdravljanju bolesnih, sve više bi učio o njihovu iscjeljivanju. Kada ozdravljaš bolesne? Samo kad osjetiš da to treba raditi? Ne! Kad pomisliš da je na tebi posebno pomazanje? Ne! Ruke polažeš na bolesne kad god se za to ukaže prilika. Bilo da je tvoja služba propovijedanje spasenja, bilo da je to služba krštenja Duhom Svetim, bilo pak ozdravljanje, izbacivanje demona, djelovanje u nadnaravnim darovima Duha Svetoga, ili bilo što, uvijek ti je dužnost da upotrijebiš „alat“ koji ti je Bog dao. U svakom trenutku.

„Ako iskočiš iz čamca i počneš hodati po vodi kao što je učinio Petar, bit ćeš zadivljen onime čime će Bog nagraditi tu tvoju vjeru!“

Ako dopustiš Bogu da radi kroz tebe, i ako si toliko hrabar i slobodan da činiš nešto čak i kad ne znaš hoće li to biti uspješno ili neće, nego jednostavno iskočiš iz čamca i počneš hodati po vodi kao što je učinio Petar, bit ćeš zadivljen onime čime će Bog nagraditi tu tvoju vjeru! Doslovno trebaš naučiti hodati po vodi, u dnevnom smislu, da bi ozdravljao bolesne! Kad budeš spreman iskočiti iz lađe, Isus će biti tamo! U karizmatskim je krugovima izrastanje ruku i nogu vrlo uobičajena pojava i događa se i na velikim i na malim susretima širom svijeta. Prvi put kad sam vidjela tu vrstu čuda, iskreno priznajem, to me zaprepastilo! Doista sam bila uvjerena da je onaj evangelizator „izvodio neke trikove“. Ono što me najviše zbunjivalo bilo je to što je izgledalo kao da gotovo svi prisutni imaju kraću ruku, ili nogu, a ja sam „znala“ da je to nemoguće! Poslije smo saznali da oko 80 posto svjetskog stanovništva ima problema s kralježnicom, i da je ovo jedna od najčešćih bolesti na svijetu!

Bilo kako bilo, mjesec dana potom, Bog je doveo onoga evangelizatora i u Houston; bili smo s njim na pozornici kad je k nama došla neka žena i pokazala ruke; jedna je bila nekoliko centimetara kraća od druge, i ta kraća se produživala točno ispred mog nosa! Nakon toga, više nikada nisam sumnjala!

Ulomak iz knjige „Ozdravljati bolesne” autorâ Charlesa i Frances Hunter. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Ozdravljati bolesne“

Bračni par Hunter, Charles (1920. – 2010.) i Frances (1916. – 2009.), vodili su jednu od najistaknutijih službi na području iscjeljivanja! Gospodin ih je uputio da natprirodno približe običnim, svakodnevnim ljudima te im tako omoguće da i oni postanu ljudi koje Bog upotrebljava.

Zato u ovoj knjizi govore ono što su naučili – u želji da shvatite kako i vi možete ozdravljati bolesne! Po njihovoj su službi ozdravile tisuće ljudi, a bez sumnje su još stotine tisuća primile ozdravljenje kroz druge koji su naučili kako mogu ozdravljati bolesne.

Isus je rekao: „… tko vjeruje u me i on će činiti djela koja ja činim. Činit će i veća od ovih, jer ja idem k Ocu.”

Kome je Isus ostavio zadaću, da dovrši posao na ovoj zemlji? Ostavio ju je nama; nas je imenovao i opunomoćio da polažemo ruke na bolesne koristeći se njegovim autoritetom! Upamti, sve je to učinjeno u Kristovo ime! Po imenu Isusovu se događaju sva čudesa, jer Isus živi u nama i kroz nas.

Iz knjige

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh