Svijet

„NIŠTA NE MOŽE OPRAVDATI SLIJEPO NASILJE“

Kardinal Schönborn pozvao na molitvu za žrtve terorističkoga napada u Beču Što god da je u pozadini jučerašnjih atentata, jasno je da se slijepo nasilje ničim ne može opravdati, istaknuo je kardinal Schönborn

Foto: Screenshot

Bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn u povodu simultanih terorističkih napada u ponedjeljak navečer 2. studenoga u središtu Beča poručio je da ništa ne može opravdati slijepo nasilje, izvještava Kathpress, a prenosi HKM.

U izjavi za Kathpress kardinal je istaknuo da ga je duboko potreslo ono što se dogodilo u njegovoj blizini, kazavši da ga ponovni pucnjevi u blizini sinagoge podsjećaju na napad na židovski hram godine 1981. Što god da je u pozadini jučerašnjih atentata, jasno je da se slijepo nasilje ničim ne može opravdati, istaknuo je kardinal Schönborn.

U središtu Beča u ponedjeljak je nešto nakon 20 sati došlo do pucnjave iz automatskoga oružja na najmanje šest mjesta, ubijen je jedan od napadača kao i jedan prolaznik, a petnaestoro osoba je ranjeno, među njima i policajac, sedmero teže. U trenutku napada obližnja sinagoga bila je zatvorena i nitko se u njoj nije nalazio.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh