Aktualnosti

IZRICANJE PRESUDE

Kardinal Pell osuđen na 6 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika Neki i dalje tvrde da postoje razlozi za vjerovanje u nevinost australskog kardinala...

Foto: Pixabay

 

Australskom kardinalu Georgeu Pellu (77), osuđenom u prosincu prošle godine za seksualno zlostavljanje maloljetnika, danas je izrečena zatvorska kazna u trajanju od 6 godina, prenosi Catholic News Agency.

Kardinal Pell osuđen je po svih pet točaka optužnice za seksualno zlostavljanje maloljetnika, u razdoblju kada je bio nadbiskup Melbournea. Glavni sudac, Peter Kidd, presudu je izricao više od 70 minuta. Sudac je nekoliko puta za ponašanje kardinala Pella rekao da je „drsko“ te da je on „iznimno arogantan“.

Dopredsjednik Australskog katoličkog sveučilišta, Greg Craven, rekao je da su mediji i policijske snage koje su radili „da bi ocrnili Pella“ prije nego li je suđenje počelo, okaljali pravosudne procese.

Ovo je bilo drugo suđenje za isti slučaj, jer u prvom suđenju porota nije mogla donijeti jednoglasnu presudu – presudila je 10-2 u korist Pella. Neki i dalje tvrde da postoje razlozi za vjerovanje u nevinost australskog kardinala.

Unatoč donesenoj presudi, kardinal Pell i dalje tvrdi da je nevin i žalit će se na presudu. Žalbeni bi proces trebao započeti u lipnju.

George Pell bio je bliski suradnik pape Franje i vršio je službu prefekta Tajništva za ekonomiju do 24. veljače.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh