Vijesti

Kardinal Bozanić – „Bez euharistije nema Crkve“

Kardinal Bozanić: "Bez euharistije nema crkve" book evangelizacija

Kardinal Josip Bozanić na Veliki je četvrtak u zagrebačkoj katedrali predvodio Misu posvete ulja. Misi su nazočili i pomoćni biskupi zagrebački mons. Valentin Pozaić, mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, dok je u koncelebraciji bilo 200-ak svećenika Zagrebačke nadbiskupije.


Prisutni su se svećenici na ovaj dan prisjetili svoga svećeničkoga ređenja, te su obnovili svećenička obećanja koja su izrekli tom prigodom.

Kardinal Bozanić na samom uvodu u homiliju istaknuo je kako je središte mise Isus Krist, Spasitelj svih ljudi. Svećenstvo je prema tome povezano upravo s likom Isusa Krista i njegovom žrtvom koju je učinio za sve nas.

Kardinal je zahvalio svećenicima za trud uložen u radu s vjernicima, a potom se spomenuo preminulih svećenika u prošlom razdoblju. To su preč. Josip Gjuran, preč. Mirko Borjan, mons. Branko Ivanjko, vlč. Darko Horvat, vlč. Stjepan Drugčević, mons. dr. Tomislav Ivančić; fra mr. Vlatko Badurina, TOR, fra Lovro Jelušić, TOR, fra Vlado Rožić, TOR, te ih je sve preporučio u molitve.

Kardinal Bozanić homiliju je završio pozivom svećenicima, redovnicima i redovnicama te bogoslovima, sjemeništarcima i redovničkim kandidatima i kandidaticama, da se na svom putu ugledaju u lik blaženog Alojzija Stepinca, istinskog svjedoka Kristova Evanđelja.

Homilija je zaključena kardinalovim pozivom vjernicima da mole za svećenike kako bi mogli izvršiti svoja poslanja.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh