Aktualnosti

ZATVORENI U SVOJIM DOMOVIMA

KARANTENA IH NIJE OBESHRABRILA S prozora zapjevali: „Živjela naša Siena!“

Foto: Shutterstock

 

Italija je u karanteni, građani ne smiju iz svojih domova, ali ne daju se obeshrabriti. Građani grada Siene (rodnog mjesta svete Katarine Sijenske) otvorili su svoje prozore i – zapjevali. Pjesmom, koja se orila u noći, ohrabrili su jedni druge.

Video, na kojem se čuju njihovi glasovi, objavio je @valemercurii na Twiterru uz opis: „Ljudi iz mog rodnog grada Siene zapjevali su iz svojih kuća popularnu pjesmu, koja se ori praznim ulicama, kako bi jedni drugima zagrijali srca za vrijeme karantene.“ Video je do sada pogledan gotovo dva milijuna puta.

Čujemo melodične glasove koji ispunjaju praznu ulicu – jedan po jedan pjevači se priključuju pjesmi i prazna se ulica ubrzo prestaje činiti tako samotnom.

Ovo nas podsjeća na riječi C. S. Lewisa o životu u atomskom dobu, o situaciji sličnoj današnjoj:

„Ako će nas uništiti atomska bomba, neka se to dogodi dok se bavimo našim uobičajenim aktivnostima: dok molimo, radimo, učimo, čitamo, slušamo glazbu, kupamo djecu, dok igramo tenis, razgovaramo sa svojim prijateljima igrajući s njima pikado, a ne zgrčene poput prestrašenih ovaca dok razmišljamo o bombama. One mogu slomiti naša tijela, ali ne trebaju gospodariti našim umovima.“ C. S. Lewis, ulomak iz knjige „Živjeti u atomskom dobu“ (1948.)

Izvor: aleteia.org; Sarah Robsdottir; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh