Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Kao roditelj, donosim ti Isuse danas brak svoje djece, u kojem se trenutno nalaze ili onaj u koji će stupiti jednog dana

5 min

RAZMATRANJE I MOLITVA


Kao roditelj, donosim ti Isuse danas brak svoje djece, u kojem se trenutno nalaze ili onaj u koji će stupiti jednog dana. Prvenstveno te molim Isuse da mi ovog trena dadneš mudrost i znanje da se ni na koji način nepotrebno ne miješam u brak svoje djece. Daj da shvatim da je supružnik moga djeteta po Sakramentu braka važniji od mene, nas i da si ti dao jedini ispravan poredak u svojoj Riječi kada si rekao, „Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu; i dvoje njih bit će jedno tijelo.“ (Mt 19,5). Daj mi snage Isuse da otpustim svoje dijete i da ne mislim kako ga time gubim, već slijedim tvoju zapovijed Isuse, shvatim da smo ga sve ovo vrijeme upravo za to pripremali, kako sam znali i mogli, za novi život, kako bi ono kroz brak sa supružnikom moglo izvršiti tvoje poslanje koje imaš za njih dvoje. Blagoslovi ih svakim blagoslovom Neba, Oče Sveti, molim te u Isusovo Ime.

Nadoknadi im svako naše nepotrebno miješanje u brak

Želim im neprestano biti molitvena podrška, zagovarati ih pred tobom. Predajem ti napose sve kušnje, probleme, neshvaćanja, trenutke bez ljubavi i poštovanja kroz koje će prolaziti, da ih ti vodiš snagom svoga Svetoga Duha, da im u tim trenucima dadneš dar mudrosti i znanja, da im dadneš dar ustrajnosti i snage da nikada ne posustanu i da u teškim trenucima znaju biti podrška jedno drugome. Daj da shvate da si ih ti združio zajedno i da je njihov brak put prema Vječnom Životu. Hvala ti Isuse na njihovim životima, nadoknadi im sve ono neznanje, krive savjete, krive primjere koje smo im mi kao roditelji pokazali ili ćemo im tek pokazati kroz život. Nadoknadi im svako naše nepotrebno miješanje u brak, iako su možda naše namjere bile najbolje.  Duše Slobode, ispuni ih!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Mnogi brakovi propadaju jer roditelji previše ulaze u područja brakova svoje djece, što nikako ne bi smjeli. Iako mislimo da su nam namjere dobre, nemamo to pravo činiti, već ih trebamo podržavati molitvom i dati im prostora da se sami izbore za svoj put. To je jedino ispravno.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh