Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Kao da ne mogu ući u dubinu braka, kao da ponekad ustvari ne mogu prihvatiti da trebam, mogu i smijem biti voljen/a

RAZMATRANJE I MOLITVA

Ponekad se sam/a sa sobom ne mogu dogovoriti što je ispravno, što ustvari očekujem od supružnika. Onda kad i znam i kad to dobijem, često kao da time nisam zadovoljan/na. A najgore je to što je stav moga srca, napose kada znam da je suprug/a nešto pogriješio/la, prečesto takav da ne opraštam, već osuđujem, a ponekad čak i kao da se radujem što i moj supružnik pati, što mu/joj je teško. I umjesto da iskoristim taj milosni trenutak, da oprostim, da podržim i blagoslivljam, ja padnem u grijeh uvjeravajući se da je to ispravno i da, s jedne strane, ja to nakon svega zaslužujem, a s druge da on/a zaslužuje to što prolazi. I sve me to često zbunjuje, ali i prečesto odvodi u grijeh, u krive stavove zbog kojih onda osuđujem supružnika, iako se i sam/a tako ponašam i djelujem. No, osjećam, Gospodine, kao da ne mogu ući u dubinu braka, kao da ponekad ustvari ne mogu prihvatiti da trebam, mogu i smijem biti voljen/a; kao da s jedne strane čeznem, a s druge se bojim predati, vjerovati, dopustiti da moja duša, moj duh i tijelo osjete ljubav.

Isuse, slomi svaku svezanost i zarobljenost u meni! I ovog trena te molim i vapim ti, oslobodi me da mogu i primiti i dati ljubav

Isuse, upravo ti to danas prikazujem i donosim pred tvoj Križ. Vjerujem ti, Isuse, vjerujem ti kao nikada do sada i molim te, ispuni me Duhom Istine, slomi u meni svaki krivi stav, obnovi moje srce, moje misli, slomi svaku krivu zakletvu i snagu negativnih riječi koje sam ja izrekao/la u svoj život ili su ih možda izrekli moji roditelji ili bilo tko drugi: „da ne zaslužujem ljubav“, „da ne zaslužujem nježnost“, „da nisam vrijedan/na“, „da sam nikakav/nikakva“, „da ništa ne uspijevam“.

Isuse, slomi svaku svezanost i zarobljenost u meni! I ovog trena te molim i vapim ti, oslobodi me da mogu i primiti i dati ljubav, nježnost, poštovanje, da vjerujem po tebi i u tebi. Dotakni i srce moga supruga / moje supruge i oslobodi i njega/nju, da i on/a može primiti i dati ljubav.

Želim biti slobodan/na za tebe, za svoga supruga / svoju suprugu i svoju obitelj da budemo tvoji svjedoci i da prispijemo u Vječni život

Donosim ti svaku svezanost njegova/njezina srca, svaki strah i svaku zakletvu ili negativnu riječ izrečenu u njegov život. Po autoritetu koji si nam dao svojim Križem, proglašavam slobodu njegova/njezina bića i zazivam Duha Istine, Iscjeljenja i Oslobođenja na njegov/njezin život. Prihvaćam slobodu koju mi ovog trena daješ, Isuse, za mene, za moga supružnika i za naš brak. Želim biti slobodan/na za tebe, za svoga supruga / svoju suprugu i svoju obitelj da budemo tvoji svjedoci i da prispijemo u Vječni život.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Uistinu, ponekad kao da ni sami ne znamo što želimo od supružnika, a ponekad kao da ne možemo primiti ljubav. Ne boj se, ne optužuj se, i ne optužuj svoga supruga / svoju suprugu, već zamoli Isusa, često, kada se osjećaš tako zbunjeno i zatvoreno, da on dođe i to iscijeli.

Da ne bismo bili povrijeđeni, još kao djeca donesemo mnoge stavove, koji se onda zapišu u naša srca, a da toga nismo svjesni. Zato, ako i ne znaš što je posrijedi, nema veze, samo dođi pred Isusa i reci da mu to sve predaješ i da ga moliš da te oslobodi i da mu to dopuštaš. Tada pogled na brak, na nježnost, na supružnika, ali i na samog/samu sebe postaje sasvim drugačiji. Odluči se, vjeruj, ne boj se, kreni!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh