Duhovna glazba

SVJEDOČANSTVO NA KONFERENCIJI

Kanye West: ‘Znate li koja je dobra vijest? Isus može spasiti bijednika poput mene’

Foto: Instagram kanyew.est

 

Kanye West je odlučio promijeniti svoj život i okrenuti se Bogu. Iako je bio suočen s dosta otpora i negodovanjem, pravu podršku dobio je od svojih novih prijatelja, pjevača gospel glazbe. Unatoč tome što mnogi pričaju o njegovu životu i političkom opredjeljenju, važno je da se je okrenuo Bogu te da pjesmom mladima nastoji približiti vjeru.

„Vjerujem da je Isus umro za moje grijehe“

Popularni glazbenik otkrio je kako mu je Isus potpuno promijenio život i spasio ga. Svoje svjedočanstvo o obraćenju podijelio je sa studentima koji su bili na nedjeljnoj službi.

„Vjerujem da je Isus umro za moje grijehe. Bilo je razdoblja kad me je obuzeo vrag“, posvjedočio je West ispred 12 400 studenata koji su se okupili na Konferenciji za mlade u Tennesseeju.

„Znate li koja je dobra vijest? Isus može spasiti bijednika poput mene!“, govorio je dok je zbor pjevao: „Pružam svoje ruke Tebi, prema Tebi ih Oče pružam“. Na trodnevnoj Konferenciji sudjelovalo je 17 000 studenata, što je najviše do sada.

„Tko čita Novi zavjet, razumije Isusovu snagu“

No je li Krist zaista u središtu?

U siječnju 2019. godine West je započeo s organizacijom nedjeljnih susreta zbora u Kaliforniji. Kako su se nastupi održavali, mnogi su ih doživljavali s dozom skepse. Dr. Ricky Dillard, koji je bio nominiran za gospel pjesmu godine (GMA Dove Avards, Traditional Gospel Recorded Song), izjavio je da je njegova glazba nadahnjujuća i da je Kanye dio suvremenog pokreta koji je unaprijedio crkvenu glazbu.

Kršćanima koji na Westovo obraćenje gledaju s dozom skepse, Dawson je rekao: „Trebate razumjeti Kristovu preobražujuću snagu u čovjekovu životu. … Tko čita Novi zavjet, razumije Isusovu snagu.“

Aludirao je na apostola Pavla koji je nakon progona kršćana i susreta s Isusom i sam postao kršćaninom, no ipak bilo je i onih koji su bili sumnjičavi kada je riječ o njegovu obraćenju, sve dok se nisu uvjerili da se to stvarno dogodilo.

Konferencija je namijenjena učenicima i studentima koji žele nadići „povremeno kršćanstvo i učvrstiti ih u odluci da život predaju Isusu Kristu“.

Zbor je izdao i album naziva „Isus je Kralj“, na kojem ima različitih vidova glazbe, za koji smatraju da će lako doći do mladih ljudi i time ih potaknuti da slave Gospodina.

Izvor: Medjugorje-info.com

Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh