Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Kakvog/kakvu supruga/suprugu ja ustvari želim?

5 min

RAZMATRANJE I MOLITVA


Isuse, pitam se jesam li ja u svome braku, u odnosu prema suprugu/zi, prema tebi poput onih učenika s kojima si putovao u Emaus i koji su bili snuždeni jer nisu dobili ono što su očekivali, a ti si umro i uskrsnuo za njih? (Lk 24,21) Što su oni ustvari iz svega naučili? Što ja učim iz situacija u svome braku? Koliko puta padnem pod svojim emocijama jer u braku ne dobivam ono što mislim da trebam? Koliko puta padnem kada moje emocije ne izražavaju sreću, prisnost, kada nisu pozitivne? Kakav je moj pogled na Isusa i supruga/u tada? Daleko do toga da ne trebam ono lijepo, te da me negativno neće dotaknuti i ustvari treba me potaknuti da zastanem, razmislim i odlučim se djelovati u vjeri, ali vraćam li se ja su situacijama kada se dogode u braku trenuci neshvaćanja i pada u Emaus, što predstavlja povratak nevjeri, starom načinu života, ogovaranju, optuživanju i svemu onome što će stvoriti zid kao prepreku Isusu i suprugu/zi, iako su oboje i dalje uz mene, ali ja to ne doživljavam tako ili ću u takvim situacijama ostati i dalje u Jeruzalemu, koji je simbol uskrsnuća, odluke na novi život, učenja, odluke na vjernost tebi i svome/svojoj suprugu/supruzi upravo u tim trenucima „pada“, jer to izražava najdublju odanost Kristu, time sakupljam blago na nebu i time ustvari upoznajem sebe, svoje srce?

Koliko mogu iz srca moliti bezuvjetno za dobrobit svoga supruga/e?

Što me upravlja više? Kakvog Isusa ja želim, pitam se iskreno? Onoga koji će reći mome/mojoj suprugu/supruzi kako se on/a treba promijeniti, koji će silno dotaknuti srce moga/moje supruga/e da se on/a promjeni, ali ne zato jer znam da iskreno treba Isusov doticaj, već da bude bolji kako ne bi imali problema i da mi bude lakše? Koliko mogu iz srca moliti bezuvjetno za dobrobit svoga supruga/e? Kakvog/kakvu supruga/suprugu ja želim? Možda ponekad ili često imam potpuno krive motive i želim si to priznati danas i toga se odreći, jer guram upravo krivim motivima Isusa iz svoga braka, a možda mislim kako mu nije stalo. Često mislim kako ni supružniku nije stalo, kako se on/a mora popraviti, a ne vidim sebe i često sam „bezuman i srca spora da vjerujem.“ (Lk 24,25)

Iscijeli moje izranjene emocije, moje srce i ispuni me Duhom vjere

Isuse, oprosti! Želim ti reći kao i učenici, ostani sa mnom, ostani u mome braku, dođi u moj brak, dođi onakav kakav ti jesi, a ne kakvog te često ja želim, po svojim uvjerenjima. Znam da ćeš mi tada otvoriti oči i da jedio tako mogu izaći iz osjećaja snuždenosti, tuge, brige, umora i sebičnih želja. I znam da će mi onda srce gorjeti za tobom (Lk 24,32), ali i za mojim/om suprugom, iskreno. Iscijeli moje izranjene emocije, moje srce i ispuni me Duhom vjere. Hvala ti na mome/mojoj suprugu/supruzi.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Čudim se kako često moj/a suprug/a ne shvaća moje emocije, no shvaćam li ja njegove/njezine? Shvaćam li uopće svoje i kako su emocije stvarne, ali me često varaju, govore mi krivo, ruše mi vjeru i prikazuju krivu sliku? Vjera mora biti iznad negativnih emocija.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh