Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Zašto me Isus poziva da budem „malen“ u svome braku? I kako to mogu (p)ostati?

MOLITVA


Gospodine, ti si molio i slavio Oca što je tajnu Kraljevstva Nebeskog i puta do Neba sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima (Mt 11,25). Prije svega želim vidjeti koliko u mome životu ima slavljenja, radosti, zahvale, a koliko prigovaranja, žalosti, kukanja, opravdavanja da je moj supružnik kriv za moje loše postupke? Koliko ustrajem u molitvi i zahvaljujem Bogu na daru života i braka? Ili, kao i ovaj svijet, brak banaliziram? Jesam li ja u grupi „mudrih i umnih“ ili u grupi „malenih“ ljudi? Ako radim sve ove gore navedene stvari i ustrajem u svojem „pravedničkom“ stavu kako je supružnik odgovoran i za svoj i za moj dio i kako naš brak u suštini ima problema jer mi suprug/a ne daje dovoljno ljubavi, poštovanja, jer se ponaša loše, jer ne vjeruje dovoljno, jer ne moli dovoljno, jer možda uopće ne slijedi Krista, nisam u „malenima“. Jer, kako mu na taj način pokazujem Krista, kako svjedočim svojim primjerom kako postupiti, kako prvi/a dati ljubav i poštovanje da na koncu sam dobijem što mi treba po Božjem promislu?

Koja je moja uloga?

Naravno da ću pasti, slab/a sam, prevari me svijet, sotona, slušam prečesto „prijatelje“, ljude koji ne vjeruju u Božju Pravednost i Njegove zakone i kao da čekam od njih potvrdu da je moje ponašanje u redu, da je supružnik taj koji se treba mijenjati i postati dobar, ponizan. Na što onda mene Bog poziva? Koja je moja uloga, ako tako stvari postavljam? Je li Isus po tome umro uopće za mene da bih se po njemu spasio/la, da bi bio/la blagoslovljen/a ili je to namijenjeno samo za supruga/u i njemu to treba, jer on/a je loš/a? Razmislit ću još jednom, spadam li u mudre i umne ili malene? Zar je Isus slavio Oca zato da mi napakosti i prikaže Boga u lošem svjetlu, kao nekoga tko mi se neće otkriti? Baš suprotno! Tajna neba je u poniznosti, a Isus mi izričito kaže da bez njega ne mogu učiniti ništa. Kaže mi da dođem k njemu ako sam umoran/na i opterećen i da će me ON odmoriti (Mt 11,28).

I kaže mi Isus jednu od najbitnijih stvari za moj brak, život i spas, da sve to mogu imati jedino po Njemu

Kaže isto da uzmem jaram Njegov na sebe, da me On može voditi jer samo tako uistinu mogu ići pravim putem u braku, obitelji, i samo tako ispravno vidim i shvaćam stvari. I kaže mi Isus jednu od najbitnijih stvari za moj brak, život i spas, da sve to mogu imati jedino po Njemu i da bi postao ponizan/a moram učiti od Njega, jer je On krotka i ponizna srca, da je jedino to istina i da ću jedino tako na koncu naći spokoj duši. (Mt 11,29) Vjerujem li to ili i dalje vodim brak po svome, uvjeravajući se u svoju pravednost? Kajem se Isuse za svoju sebičnost, odbacivanje tebe i prečesto zbog toga odbacivanje supruga/e. Potakni me svojim svetim Duhom da shvatim da istinski ponizan/a mogu biti samo s tobom.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Tek kada shvatim i prihvatim Isusov jaram i vodstvo u braku, kada shvatim da od njega trebam učiti o braku i postupati kontra svijeta, da ću naći spokoj duši i biti blagoslov braku. Odabir je moj, opravdavanje ili učenje. Ako želim učiti, nije problem ako i padnem, ali ako opravdavam grijeh, u zabludi sam i štetim svome braku.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh