Svjedočanstva

NISU NIŠTA ČINILE OSIM MOLITVE

Kako su bosonoge karmelićanke „ne radeći ništa” obratile čovjeka koji je postao njihov prelat Misli da ga nitko ne vidi i ne zna da iza rešetaka stoje karmelićanke koje mole za njega. Ne pričaju s njim, ne pišu mu, ne čine ništa da ga upoznaju ni da ga pouče nečemu. Ne čine apsolutno ništa, nego mole...

Foto: Screenshot

Redovnice iz Europe… Što su došle tražiti ondje? Zašto nikada ne izlaze ili nemaju škole ili bolnice; ne rade ništa, nego samo mole. Međutim, te molitve mistično privlače Cheriama koji pri izlasku iz ureda svakog popodneva odlazi gledati radove na novom samostanu.

Voli ići u satima kada redovnice mole časoslov te, sjedeći na jednoj klupi, sluša molitve koje uopće ne razumije

Jednom, kada je samostan već završen, a redovnice preseljene u njega, čini se kao da je završio svoju misiju. Ali nešto ga vuče prema toj samotnoj crkvi. Voli ići u satima kada redovnice mole časoslov te, sjedeći na jednoj klupi, sluša molitve koje uopće ne razumije. Ne razumije ni nijemi jezik ljubavi koji iz svetohraništa dolazi u njegovo srce. Ali nastavlja ondje sjediti, iako ne zna zašto, te se vraća jednog popodneva, i drugog, i trećeg… Zagrijava se srce mladog jakobita.

Misli da ga nitko ne vidi i ne zna da iza rešetaka stoje karmelićanke koje mole za njega. Ne pričaju s njim, ne pišu mu, ne čine ništa da ga upoznaju ni da ga pouče nečemu. Ne čine apsolutno ništa, nego mole

Primijetio je da redovnice stavljaju cvijeće na oltar samo za Isusa jer u crkvu još uvijek dolazi vrlo malo ljudi. I on želi donijeti nešto tom skrivenom Bogu. Donosi mu cvijeće iz svog vrta koje pri odlasku, kao slučajno, ostavlja na klupi u crkvi. Misli da ga nitko ne vidi i ne zna da iza rešetaka stoje karmelićanke koje mole za njega. Ne pričaju s njim, ne pišu mu, ne čine ništa da ga upoznaju ni da ga pouče nečemu. Ne čine apsolutno ništa, nego mole. Kada se Cheriam po prvi puta približio vrtuljku, već je o svemu odlučio. Želi biti katolik, i ne samo to, želi biti svećenik. Poslije njega, čitava njegova obitelj prihvaća katoličanstvo. Danas je on Mar Athanasius, biskup Tiruvalle, prelat onih redovnica koje su molile za njegovo obraćenje.

Ulomak iz knjige „Ako mu ti dopustiš… Život svete Maravillas od Isusa, bosonoge karmelićanke

Knjiga se može nabaviti direktno preko zaklade Svete Maravillas od Isusa ovdje,
ili putem e-maila: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh