Duhovnost

MARIE-JULIE JAHENNY

KAKO SPASITI TISUĆU DUŠA Isus otkrio mističarki moćnu euharistijsku pobožnost Godine 1873. primila je od Neba najosobitiji mistični dar - stigme. Bila je obdarena čestim viđenjima Isusa i Marije, kao i mnogim proročkim prosvjetljenjima. Nepogrešivom točnošću mističarka je prorekla mnogo stvari koje su se dogodile u budućnosti…

KAKO SPASITI TISUĆU DUŠA Isus otkrio mističarki moćnu euharistijsku pobožnost

Foto: Shutterstock

 

Tko je bila Marie-Julie Jahenny?

Marie-Julie Jahenny, mističarka i stigmatičarka iz La Fraudaisa, rođena je 12. veljače 1850. u malom mjestu Blain u Bretanji (na zapadu Francuske). Gospodin ju je obdario mnogim milostima za njezine prve Pričesti, milostima na koje je odgovarala sa sve većom pobožnošću. Godine 1873. primila je od Neba najosobitiji mistični dar – stigme. Bila je obdarena čestim viđenjima Isusa i Marije, kao i mnogim proročkim prosvjetljenjima. Nepogrešivom točnošću mističarka je prorekla mnogo stvari koje su se dogodile u budućnosti.

Odobrava li ju Crkva?

Da, smatra se autentičnom mističarkom jer je prvi lokalni biskup koji je pregledao njezin slučaj, biskup Fournier od Nantea, bio naklonjen njezinoj stvari i vjerovao je da je sve što joj se događa nadnaravnog porijekla. Biskup Fournier je pisao dr. Imbert-Gourbeyreu, liječniku koji je pregledao njezine stigme i njezine potpune postove dok je živjela samo od svete Pričesti, i proglasio ih autentičnim:

„Izvještaji koje svakodnevno primam o Marie-Julie sve mi više pokazuju Božje djelovanje na ovu dušu. On joj daje milost očitog nadnaravnog reda. Istovremeno raste u vrlinama i plemenitim osjećajima. U njoj nestaje prirodno i ljudsko, a često razgovara s ljudima koje viđa ili koji su upućeni na nju, dajući upute koje nisu u skladu s njezinim normalnim stanjem. Stoga budite sigurni, dragi doktore, doći će vrijeme kada će sama Marie-Julie biti dokaz… Iskrena je: ono što očituje, nadnaravno je. Ne vidim ništa osim dobrog, poučnog i u skladu s načelima duhovnosti. Stoga je Bog taj koji joj je naklonjen; možete biti sigurni da će se pokazati dobro.” (Biskup Fournier, 6. srpnja 1875.)

Nadalje, kardinal koji je bio u Vatikanskoj komisiji koja je razmatrala njezin slučaj, kardinal Rampolla, izvršio je egzorcizam nad njom i morao se složiti da je sve što joj se događa, poput stigmi i trpljenja Muke – nadnaravno.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh