Brak i odnosi

OTPUSTI PROŠLOST

Kako smo uz pomoć seta lisičina ohrabrivali bračne parove da (više) vole jedno drugo Netko je jednom rekao da je živjeti usmjeren na postupke zbog kojih žalimo slično kao pokušavati upravljati svojim automobilom gledajući u retrovizor; tako ćemo se, bez sumnje sudariti!

Foto: Pixabay


 

Neko smo vrijeme putovali na bračne seminare noseći, između ostalog set lisičina u prtljazi. Zvuči čudno? Zapravo i jest bilo čudno jer smo ih jednom prilikom zaboravili staviti u predanu prtljagu i zabunom ih stavili u ručnu. Zbog toga su nas vladini službenici pri sigurnosnoj provjeri strogo ispitivali. Naime, unošenje takve ili slične prtljage može se doživjeti kao prijetnja, osobito nakon 11. rujna 2001.

Dok su nas bijesni zaštitari gledali, morali smo brzo objasniti zašto su nam za bračnu konferenciju potrebne lisičine. Nadležni su nam na kraju dopustili odnijeti ih natrag do mjesta gdje se kupuju karte i spremiti ih u posebnu torbu koju su zatim stavili među ostalu provjerenu prtljagu.

…pomoću njih smo namjeravali pokazati tužnu istinu da sve dok su muževi i žene „okovani“ žaljenjem zbog svojih postupaka u prošlosti, ne mogu primati niti davati ljubav jedno drugome

Vjerojatno se i vi, kao i zaštitari u zračnoj luci, pitate što nam je bilo da smo na naše seminare zamišljene kao ohrabrenje bračnim parovima da (više) vole jedno drugo ponijeli lisičine. Odgovor je veoma jednostavan; pomoću njih smo namjeravali pokazati tužnu istinu da sve dok su muževi i žene „okovani“ žaljenjem zbog svojih postupaka u prošlosti, ne mogu primati niti davati ljubav jedno drugome. Osobe koje su na taj način opterećene, vrlo su često emocionalno paralizirane.

Netko je jednom rekao da je živjeti usmjeren na postupke zbog kojih žalimo slično kao pokušavati upravljati svojim automobilom gledajući u retrovizor; tako ćemo se, bez sumnje sudariti!

Svatko je od nas zažalio zbog nečega što je u životu učinio. Ti su postupci, nažalost, dio „krute“ stvarnosti u kojoj svi ponekad učinimo nešto što bismo željeli da nismo ili propustimo učiniti nešto što smo trebali. Ako dopustimo da nas postupci zbog kojih žalimo drže u prošlosti, dovodimo se u loš položaj. Netko je jednom rekao da je živjeti usmjeren na postupke zbog kojih žalimo slično kao pokušavati upravljati svojim automobilom gledajući u retrovizor; tako ćemo se, bez sumnje sudariti!

Vruče teme - knjiga

Ulomak iz knjige „Vruće teme“ autorâ Stevea i Annie Chapman. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Kupiti ju možete ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh