Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Kako si mi velik dar dao, Gospodine! Oprosti što to često ne vidim…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, danas te molim za posebnu milost, molim te za pomoć, molim te za vodstvo i za to da se na mene ovoga trena spusti obilje tvoga Duha Svetog kako bih ti sada mogao/mogla predati rane srca svoje supruge / svoga supruga. Donosim ti svaku ranu koju sam ja, svjesno ili nesvjesno nanio/nanijela svojoj supruzi / svome suprugu. Donosim ti svaku bol, svaki pritisak koji sam joj/mu stvorio/stvorila, svaku negativnu riječ koju sam izgovorio/izgovorila, svaki negativni stav ili ponašanje. Svaki trenutak kada sam ju/ga odbacivao/la u srcu, svaki put kada sam odbacivao/la naš brak, naše zajedništvo, kada sam u njoj/njemu odbio vidjeti tebe.

Isuse, učini me milosrdnim supružnikom i čovjekom, po svome milosrđu!

Svaku situaciju u kojoj sam se zatvarao u sebe kako bih joj/mu pokazao da „neće on/a tako sa mnom“, kada sam ulazio u grijeh inata, kada sam se pravio važnijim / pravila važnijom i pravednijom/im od njega/nje; kada sam ju/ga pred djecom omalovažavao/la, kada sam joj/mu ogorčio/la srce, kada sam bio/bila sebičan/na i egocentričan/na, kada sam prekršio/la svoje obećanje „u dobru i u zlu“; kada sam svojoj supruzi / svome suprugu i našem braku okrenuo/la leđa; kada sam iznevjerio i nju/njega, tebe, ali na koncu sebe.

Isuse, uđi sada, vapim ti, silinom svoje ljubavi, milosti, milosrđa, snage i sile i izvadi svaki „nož boli“ iz srca moga supružnika. Neka po tvome srcu bude njegovo/njezino srce iscijeljeno, obnovljeno, ponovno sposobno u punini ljubiti i primiti ljubav, napose od mene. Dotakni njezino/njegovo srce i makni iz njega svaku gorčinu, svako nepraštanje ako postoji, svaki krivi stav koji ju/ga zarobljava. Neka se u sili i snazi tvoga Imena i po tvojoj predragocjenoj krvi, njegovo/njezino srce očisti od svake tame, boli, očaja, tuge, potištenosti, osjećaja manje vrijednosti, osjećaja odbačenosti, neželjenosti, bespomoćnosti, zarobljenosti.

Dolazim ti iskrena srca, takav/takva kakav/kakva jesam, slab/a, nemoćan/na, grešan/na i molim te, vodi me u našem braku

Podigni, Isuse, njegov/njezin duh, dušu i tijelo. Neka to bude tebi na slavu i tebi na čast. Klečim pred tobom i vapim ti, smiluj mi se, Isuse, smiluj mi se i obnovi naš brak, obnovi naš odnos, obnovi našu povezanost i razumijevanje, obnovi naša srca. A ja, ja se, Gospodine, iz dubine srca kajem za svaki trenutak kada sam postupao/la krivo i nanio/nanijela štetu supruzi/suprugu i našem braku, našoj obitelji. Dolazim ti iskrena srca, takav/takva kakav/kakva jesam, slab/a, nemoćan/na, grešan/na i molim te, vodi me u našem braku, pokaži mi put; daj da u supružniku mogu vidjeti tebe i svaki dan blagoslivljati tebe u njoj/njemu, u našoj djeci, braku, ali i u svome životu.

Kako si mi velik dar dao, Gospodine! Oprosti što to često ne vidim i što mnoge zasluge sebično prisvajam sebi. Želim da moje srce u odnosu prema supružniku i obitelji bude slično tvome srcu. Isuse, učini me milosrdnim supružnikom i čovjekom, po svome milosrđu!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Koja je jedna od najboljih molitava koju možeš moliti za svoj brak i svoje obraćenje? Svakodnevno ili često prinošenje srca svoga supružnika Isusu. Zapamti, Bog te treba takvog kakav jesi / takvu kakva jesi, ne nasjedaj na laži da ti i/li tvoj supružnik ne zaslužujete blagoslov. To je glavna prepreka i laž koju ti serviraju Sotona i svijet. Ako je Isus silno, bezuvjetno zainteresiran za tvoje i za srce tvoga supružnika, što te onda uvjerava da povjeruješ u obrnuto, u laž? Želiš da tvoj brak uđe u puninu blagoslova? Donesi svaki dan pred Gospodina rane i srce svoga supružnika i pokaj se za sve ono što si ti krivo učinio/la. To je put prema svetosti!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh