Osobni razvoj

UČIMO IZ PRIMJERA SVETCA

Kako se Padre Pio nosio s ogovaranjima, sumnjama, osuđivanjima On je uvijek bio meta optužbi, sumnji, ogovaranja i osuđivanja

Foto: Figulus

 

Njegovi su se poglavari prema njemu odnosili promišljeno i s oprezom kao prema osobi koja je počinila zločin i kojoj je oproštena kazna. Kada god bi se u samostanu događalo nešto sumnjivo, Padre Pio je bio prvi na udaru.

Žene oko samostana

Jedne je večeri skupina ljudi prolazila pored samostana a poglavari su bili uvjereni da to oko samostana hodaju neke žene. Izbio je skandal. Padre Pio je odmah ispitan. Morao se braniti protiv prilično ozbiljnih i kompromitirajućih optužbi.

„Kršenje” zavjeta siromaštva

Drugom prilikom jedan je dobročinitelj koji je želio ostati anoniman zamolio Padra Pija da određen novac preda jednoj siromašnoj obitelji. Padre Pio je to spremno učinio, ali to je bilo dovoljno da ga optuže za kršenje zavjeta siromaštva. On je uvijek bio meta optužbi, sumnji, ogovaranja i osuđivanja. No u svemu je tome bio smiren i nikoga nije kritizirao.

Ulomak iz knjige „Padre Pio – čovjek nade“ autora Renza Allegrija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh