Duhovnost

ISCJELJENJE SRCA

Ima li u mojoj obitelji generacijskih prokletstava i grijeha?! To je veoma lako utvrditi...

Kako se osloboditi generacijskih prokletstava i grijeha

Foto: Shutterstock


 

Kada se suočimo sa snažnom negativnom silom u svome životu, koliko je vjerojatno da se njezin korijen nalazi u energijama (objašnjenje autora zašto koristi ovu riječ, pogledajte na dnu članka) prenesenim iz posljednjih četiriju (30 osoba) ili deset (2,046 osoba) naraštaja? Moja pretpostavka je 100 %. Zato bismo automatski trebali slamati generacijska prokletstva i grijehe

Biblija kaže da se prokletstva mogu prenijeti do trećeg i četvrtog naraštaja (Izl 20,4-6). Grešna energija seksualnih grijeha prenosi se do desetog naraštaja (Pnz 7,9). A blagoslov poslušnosti Bogu prenosi se do tisuću naraštaja (Pnz 7,9).

Očito je da je jedno od prvih pitanja koje si morate postaviti kad se borite s energijom ili pritiskom na grijeh sljedeće: „Jesu li taj problem imali i moji preci?“ Ako jesu, počet ćete rješavati svoj problem tako što ćete prerezati sile koje se prenose niz obiteljsko stablo. Postupak ćemo objasniti u sljedećem poglavlju.

Što se sve može prenijeti niz obiteljsko stablo? Sve i svašta. Popis uključuje: alkoholizam i svaku drugu vrstu ovisnosti; sve vrste fizičkih nedostataka i bolesti, te sve vrste duhovnih blagoslova, pomazanja i darova…

Ustvari, bolje bi pitanje bilo: „Tko od mojih predaka iskazuje iste osobine?“ U četiri naraštaja naći ćete trideset predaka, a u deset naraštaja bit će ih 2.046. Gotovo je stopostotna vjerojatnost da se između tih trideset ili 2.046 krije skoro svaki grijeh, pa i seksualni.

Što se sve može prenijeti niz obiteljsko stablo? Sve i svašta. Popis uključuje: alkoholizam i svaku drugu vrstu ovisnosti; sve vrste fizičkih nedostataka i bolesti; sve vrste emocionalnih i mentalnih oboljenja; opsjedajući grijesi te sve vrste duhovnih blagoslova, pomazanja i darova.

Ne moram se pitati trebam li slamati generacijska prokletstva i grijehe. Znam da trebam…

Također se možemo zapitati: „Kada se suočimo sa snažnom negativnom silom u svome životu, koliko je vjerojatno da se njezin korijen nalazi u energijama prenesenim iz posljednjih četiriju (30 osoba) ili deset (2,046 osoba) naraštaja?“ Moja je pretpostavka: 100 %. Zato bismo automatski trebali slamati generacijska prokletstva i grijehe kada se suočavamo s grijesima, jer sigurno u našoj obitelji postoji neki korijen. S praktične strane, ne moram se pitati trebam li slamati generacijska prokletstva i grijehe. Znam da trebam.

Mudro je započeti vlastito iscjeljenje određeno moleći i slamajući sva generacijska prokletstva i grijehe kojih sam svjestan, a zatim i opće molitve da bih presjekao preostala generacijska prokletstva i grijehe.

Kada se kasnije budem molio i obračunavao s vrlo određenim problemima u svome srcu, ponovno ću slamati svako generacijsko prokletstvo i grijeh u obitelji koji su povezani s tim problemom. Radije ću biti siguran da mi ništa nije promaklo nego da samo kažem: „Mislim da sam se s time davno obračunao.“ Bolje je biti siguran da si to riješio.

Ne dolazi li riječ „energija“ iz New Agea?

Riječi poprimaju različita značenja u različitim periodima neke kulture. Drugim riječima, kulturni kontekst mijenja njihove konotacije. Uzmimo za primjer riječ „gay“, koja je prije 50 godina značila „radostan“, a danas znači nešto posve drugo. Čini se da se isto dogodilo s riječi „energija“ jer se u posljednje vrijeme povezala s New Ageom. (Osobno smatram da New Age ili homoseksualci ili bilo koja druga nepravedna grupa nema pravo uzurpirati bilo koju riječ ili simbol, kao što je, primjerice, duga). Zbog naših ćemo čitatelja objasniti svoje namjere u korištenju riječi „energija“.

Moj je osobni stav o korištenju riječi „energija“ sljedeći: preporučam da New Ageu ne damo ništa. Bog je sve stvorio za sebe. Sve je osmišljeno da bi njemu dalo slavu. Zato, zadržimo riječi „energija“ i „energično“ za kršćane

Crkva trenutno smatra da „sila“ dolazi od Boga i da je „energija“ koncept New Agea. Mislim da ćete se složiti ako kažem da se New Age više zanima za demonsko negoli za Božju silu.

Budući da se smeće u našim srcima koje nastojimo iscijeliti uglavnom sastoji od demonskih otpadaka, možda su „energija grijeha“ i „demonska energija“ potpuno prihvatljivi izrazi kojima ćemo ga opisati. Kršćanin želi zamijeniti negativnu energiju grijeha koja ga potiče na grešna djela sa silom i pomazanjem Duha Svemogućeg Boga koji ga potiče na pravedna djela.

Stoga se kršćanin koji je oslobođen od „negativnih demonskih energija grijeha“ sve više ispunjava silom i pomazanjem Svemogućeg Boga.

Demonske energije grijeha povezane su s prokletstvima, Sotonom i djelovanjem demona. Pozitivne energije povezane su s pomazanjem, blagoslovom i silom Duha Svemogućeg Boga

Moj je osobni stav o korištenju riječi „energija“ sljedeći: preporučam da New Ageu ne damo ništa. Bog je sve stvorio za sebe. Sve je osmišljeno da bi njemu dalo slavu. Zato, zadržimo riječi „energija“ i „energično“ za kršćane. „Energično“ se izvodi (preko latinskog i francuskog jezika kao posrednika) iz grčke riječi „energeia“. Iako svrha ove knjige nije borba za korištenje riječi „energija“, odbijam je predati New Ageu.

Na doista se stvaran način suočavamo s božanskom silom i duhovnim energijama u svome srcu, duši, umu i tijelu. Te energije reagiraju na određene biblijske zakone i molitvene pristupe. Demonske energije grijeha povezane su s prokletstvima, Sotonom i djelovanjem demona. Pozitivne energije povezane su s pomazanjem, blagoslovom i silom Duha Svemogućeg Boga.

U ovome ćemo poglavlju govoriti o mogućim korijenima energija grijeha u našem srcu, duši ili umu. U sljedećem ćemo poglavlju razmotriti prave načine primjene molitve učinkovite u rješavanju tih korijenskih problema.

 

 

Iz knjige „Molitve koje iscjeljuju srce“ autorâ Marka i Patti Virkler.

Knjigu, u izdanju Biblioteke Vinograd, možete nabaviti po sniženoj cijeni od 80 kuna (redovna cijena iznosi 100 kuna) ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh