Osobni razvoj

PATNJE

Kako se odnositi prema ranjenim osjećajima Sveta je Faustina ranjene osjećaje nazvala istinskom mukom... Što bi onda sveta Faustina činila kada je netko povrijedio njene osjećaje?

Kako se odnositi prema ranjenim osjećajima

Foto: Pixabay

 

„Pošla sam na petominutno klanjanje, i iznenada vidjela da je križić koji nosim oko vrata – živ. Isus mi je rekao: ‘Kćeri moja, patnje će ti biti znak da sam s tobom.’ Nakon tih događaja moja je duša bila duboko ganuta.“ (Dn 669)

Razmatranje

Postoji stara izreka: „Drvlje i kamenje me može ozlijediti, no riječi nikad“. Mi znamo da to nije istina. Teške riječi ranjavaju dublje i traju dulje nego bilo kakav fizički udarac. Nije ni čudo da je sveta Faustina ranjene osjećaje nazvala istinskom mukom.

„Od Isusa učim kako biti dobra, od Onoga koji je sama dobrota, da bih se mogla zvati kćeri Oca nebeskoga. Danas prijepodne, kada sam naišla na veliku poteškoću, u tom sam trpljenju nastojala sjediniti svoju volju s Božjom voljom i šutnjom sam slavila Boga“

Što bi onda sveta Faustina činila kada je netko povrijedio njene osjećaje? Evo njena odgovora: „Od Isusa učim kako biti dobra, od Onoga koji je sama dobrota, da bih se mogla zvati kćeri Oca nebeskoga. Danas prijepodne, kada sam naišla na veliku poteškoću, u tom sam trpljenju nastojala sjediniti svoju volju s Božjom voljom i šutnjom sam slavila Boga“ (Dn 669).
Isus je odgovorio Faustini da je patnja znak da je On s njom. Naš križić možda neće oživjeti, no svejedno se možemo sjediniti s Bogom i slaviti ga u svojim patnjama. Jer, On je s nama!

Molitva

Isuse, kada su moji osjećaji povrijeđeni, iskoristi moju patnju na korist duša u čistilištu.
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi za portal Book.hr.

Iskoristi popust u našoj web knjižari do 18. 12. 2022. i nabavite knjigu po sniženoj cijeni za 77 umjesto 110 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh