Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Kako se borim za brak, obitelj, koji su konstantno pod napadom? Prečesto sam umoran/a, padam u zamor, depresiju…

5 min

RAZMATRANJE I MOLITVA


Isuse, daj da budem pokretljiviji/a, aktivniji/a, odvažniji/a, uporniji/a i ustrajniji/a u svome braku, makar i moj/a suprug/a djeluje drugačije. Ali želim biti svjestan/a da bez tvoje Riječi to jednostavno neću moći napraviti, barem ne do kraja, jer propuštam jedno od najjačih oružja i vodstva tvoga Svetog Duha koje mi daješ za život i obitelj. Isuse, obitelj je moja baština, moja obitelj je svaki dan po napadom, ovoga svijeta, naših grijeha i sotone koji želi razoriti našu obitelj zato ju sa svih strana, lukavo napada. Jedan od najčešćih napada je na moju sebičnost, moje pravo, ono što meni treba, što ja zaslužujem, što meni suprug/a radi, što s druge strane suprug/a meni ne radi, a ja znam i uvjeren sam da bi trebao/la. Želim biti „dobra, kvalitetna zemlja“ iz koje će svaki dan izrasti veliki rod za nas i za moju Vječnost s tobom. Koliko sam svjestan da je moj prvi put do tebe preko moje obitelji, preko toga kako ću se boriti za svoju obitelj, preko srca i života moga supružnika.

Kajem se što ne živim po tvojoj Riječi i ne uzimam tvoju zaštitu

I zato, baš zato sotona to želi silno izokrenuti, umanjiti vrijednost obitelji, „zavaditi i vladati“, ući u srž moje obitelji da ju na koncu uništi. Kako se ja borim? Jesam li ja svjestan/a da je ovo istina ili i dalje fokus stavljam na svome pravu, optužujem svoga supružnika, djecu, padam u umor, zamor, depresiju, sve mi gubi smisao, smatram da je brak nešto loše, da ja nisam za brak, da sam ja loš/a suprug/a, da je moj/a suprug/a loša, često bi najradije digao/la ruke od svega. I nisam se upitao/la, pomislio/la kako je nekome silno stalo da uništi naš brak, a da mu ja, ponekad ili često, koliko god to ružno izgledalo, silno pomažem svojim krivim postupcima, opravdavanjima, optuživanjima, odnosno svojim grešnima radnjama. Kajem se Gospodine ovog trena za svaki puta kada sam dopustio/la da svojim grijehom naštetim svome braku i svojoj obitelji. Kajem se što ne živim po tvojoj Riječi i ne uzimam tvoju zaštitu, vodstvo, „hranu“, blagoslov koji mi daješ na pladnju, tvoju Riječ. Koja je moja isprika? Nemam vremena? Zar ne vidim kako za sve imam vremena, samo nekako za to nemam?

Daj mi milost i silnu ljubav prema svojoj Riječi!

Tko je za to kriv? Ja ili netko drugi? Kažeš mi u Riječi „Oni pak u dobroj zemlji – to su oni koji u plemenitu i dobru srcu slušaju Riječ, zadrže je i donose rod u ustrajnosti.“ (Lk 8,15) Moj brak, moja obitelj su moja svetinja, moj put za nebo! Oče, obnovi i učvrsti po Imenu Isusa Krista i snagom svoga Duha tu Istinu u meni da od sada tako živim i djelujem u svome braku i svojoj obitelji! Hvala ti što u Tvojoj Riječi Imam svakidašnju hranu, snagu, vodstvo i zaštitu za sebe, svoj brak i svoju obitelj. Daj mi milost i silnu ljubav prema svojoj Riječi!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Ako razmotrimo, najteže nam je uzeti i razmatrati Sv. Pismo. Zašto? Jer se oko toga vodi najveća bitka, jer ako uzmem svaki dan ili što češće Sveto Pismo, razmatram, Duh Sveti me obuzima, mijenja, uvodi u Istinu i sotona znade da će biti poražen. Ne može protiv toga! Ali moja je odluka želim li to učiniti za sebe, svoja brak i svoju obitelj. Pasti ću, svakako, ali želim li ustrajati i moliti Boga za milost ili se želim predati?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh