Svjedočanstva

Kako razumjeti Presveto Trojstvo?

kako razumijeti presveto trojstvo evangelizacija book

Stiglo nam je kratko svjedočanstvo čitateljice koje će nekima barem malo pomoći da jednim dijelom razumiju tajnu Presvetog Trojstva.

Tekst napisala B. Đ.


Nekoliko puta u životu pitala sam svojega zemaljskog oca o Presvetom Trojstvu. Imala sam potrebu znati vise o Bogu kojem se obraćam u molitvi. Tata mi je znao reći da je jedan Bog, a tri su božanske osobe u njemu, Otac, Sin i Duh Sveti, i da ga zamislim kao 3 u 1. Primila sam to na znanje i shvatila matematički, a vrijeme je prolazilo. Pošto sam počela dosta moliti, dobila sam poziv na internetu od jedne sestre u Kristu za molitvu devetnice Duhu Svetomu, i to na engleskom jeziku. Engleski razumijem, ali sam zastala kad je molitva u pitanju. Molitva nije svakodnevni govor, već razgovor s Bogom, koji treba dotaknuti srce, a to je na materinjem jeziku puno lakše. Odlučila sam moliti i pritom zamolila Gospodina da mi ne zamjeri ako molitva ne bude savršena.

Najkraće i pretočeno u riječi, čula sam ovo: “Kao Otac sam te stvorio, kao Sin otkupio, kao Duh se brinem o tebi.”

Treći dan devetnice probudila sam se drugačije nego inače. Obično, čim otvorim oči, razmišljam koliko je sati i koji je dan u tjednu i što je na rasporedu tog dana, ali taj put sam se probudila s pričom u glavi i odmah sam znala da mi se događa nešto neuobičajeno. Najkraće i pretočeno u riječi, čula sam ovo: “Kao Otac sam te stvorio, kao Sin otkupio, kao Duh se brinem o tebi.” Između tih riječi još je toliko toga čega sam postala svjesna, a ne nalazim riječi kojima bih to opisala. I način na koji sam to “čula” teško je opisati. Bilo je kao šapat u srcu, sve jasno i razgovjetno, ali u srcu, ne u uhu. Obuzela me je neopisiva radost. Prvo što sam pomislila jest to da nisam sama, da netko zna i čuje moje misli i želje. Toliko sam razmišljala o Bogu i vjerujem da mi se je on približio na svoj način onoliko koliko mi je to trebalo. Vjerujem da mi je Duh Sveti, kojemu sam molila devetnicu, šapnuo nešto o sebi. Danas vjerujem da me je moj Bog s ljubavlju stvorio, iz ljubavi umro za mene i s ljubavlju se brine o meni i prati me. Znam, kada zazovem Oca, da sam zazvala i Sina i Duha Svetoga i da je moj Bog savršen u svemu i čista ljubav. Hvala ti, Trojedini Bože, na svemu!

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh