Obitelj

MLADI, VJERA, TEHNOLOGIJA

Kako privući pogled mladićâ i djevojaka zagledanih u mobitele, tablete… Koliko svojim životom privlačim pozornost osoba koje rijetko dižu pogled sa svojih pametnih telefona, tableta…? To si pitanje treba postaviti svaki vjernik.

Kako privući pogled mladićâ i djevojaka zagledanih u mobitele, tablete…

Foto: Shutterstock


 

Kako tehnologiju iskoristiti da dopremo do mladih

Svjesni da su mladi katolici već zakačeni za sve, od iPhonea do Xboxa, možemo li kako iskoristiti te tehnološke novitete da bismo doprli do njih pozitivnom porukom i pomogli im da se ne odmetnu od Crkve?

Volio bih istaknuti dvije važne stvari. Kao prvo, nemoguće je ignorirati taj rastući val tehnologije koji nas zapljuskuje. Svi koristimo te uređaje i gotovo je nemoguće pobjeći od njih. Ako želimo biti nositelji radosne vijesti i Kristovo svjetlo u današnjem društvu, onda to svjetlo trebamo nositi ondje kamo je to potrebno, onamo gdje ga nema. Moramo poznavati kulturu u kojoj živimo, na pametan se način služiti tehnologijom, suosjećati s drugima i nikad se ne sramiti Spasitelja, čijom smo žrtvom otkupljeni.

Kao druga stvar, trebamo paziti da nas vodeća načela kulture 21. stoljeća ne progutaju. Možemo imati najnovije uređaje, osmisliti najoriginalniju internetsku stranicu, provesti najučinkovitije istraživanje tržišta, a uza sve to biti, kako to sveti Pavao kaže, mjed što ječi ili cimbal što zveči. Smatram da je jedan od razloga za to taj što se današnja generacija korisnika tehnologije toliko udaljila od vjere, i to upravo zato što se bojimo hrabro obraniti našu vjeru služeći se razumom i intelektom. Time vrijeđamo inteligenciju cijele jedne generacije, koja iz tog zaključuje da vjernici zapravo i nisu tako pametni, a da su ateisti oni koji su dovoljno hrabri reći im istinu o svijetu.

Kako privući pogled osobe koja je zagledana u svoj mobitel

Vjeru trebamo živjeti radosno i inteligentno. Treba se potruditi svojim autentičnim životom privući pozornost osobe koja je zagledana u svoj pametni telefon, da digne pogled od njega i zapita se jesam li ja zapravo pronašao ono za čim njezino srce čezne. (…)

Ulomak iz knjige „Putokaz za nebo autora Randyja Haina. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh