Duhovnost

NEUSPJEH

Kako prinijeti svoj rad kao žrtvu Bogu Uspijevati cijelo vrijeme dovelo bi nas do druge vrste pakla. Stalno se osjećati utješenim lišilo bi nas potrebe da tražimo Boga

Kako prinijeti svoj rad kao žrtvu Bogu

Foto: Pixabay

 

„Neuspjeh, opet neuspjeh! Svijet nas satire na svakom koraku”, primijetio je William James. „Proces toliko sveprisutan i trajan očito je sastavni dio života. ‘Uistinu postoji jedan element ljudske sudbine’, piše Robert Louis Stevenson, ‘što mu ni sama sljepoća ne može protusloviti. Ma što treba da učinimo, ne treba da uspijemo: neuspjeh je dodijeljena sudbina.’“

Ne uspjeti znači sudjelovati u bogatstvu i punini života; ne uspjeti na kratke staze je Kristov put

Dobro ovo zapišite u svoje srce: Luzeri svijeta, ujedinite se! Ne uspjeti znači sudjelovati u bogatstvu i punini života; ne uspjeti na kratke staze je Kristov put. Ne želimo ne uspjeti; ne stremimo k tome da ne uspijemo. Ali uspijevati cijelo vrijeme dovelo bi nas do druge vrste pakla. Stalno se osjećati utješenim lišilo bi nas potrebe da tražimo Boga.
Kada umre osoba čiji je život čitavo vrijeme bio med i mlijeko, možemo joj na tome zavidjeti, ali istodobno osjećamo da je promašila bitan segment života. Kada umre neki patnik, s druge strane, suosjećamo s njim ili ga sažalijevamo ili mislimo da si je osoba sama skrivila takvu sudbinu. Ali također pomislimo: E, ta je osoba živjela.

Molitva

Pomozi mi da se ne iskaljujem na drugima kada osjećam da je sve za što sam se trudio završilo u ćorsokaku.
Pomozi mi sjetiti se da je Krist sam umro najgorom smrću, a njegovo životno djelo činilo se na prvi pogled neuspjehom.
Pomozi mi radovati se napretku i uspjehu ljudi oko mene.
Pomozi mi ne bojati se gubavca u samome sebi i bližnjima.
Pomozi mi vidjeti da je jedini uspjeh tražiti Krista.
Pomozi Geneu.

Iz knjige „Košulja od vatre“ autorice Heather King. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh