Preporučamo

WWW.FIGULUS.HR

Kako prikazati Misu za otkupljenje od rana srca, od boli, od bolesti

Foto: Shutterstock; ML


 

„Priprema za prikazanje misne žrtve” svojevrsni je molitvenik namijenjen osobnoj pripremi za Svetu Misu.

Autor ove knjižice je Josip Lončar. Nedavno je iz tiska izašla njegova knjiga „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu”, s kojom je ovaj svezak pripreme, kao i svi sljedeći svesci koji će izaći, logično povezan.

U prvom svesku pripreme za prikazanje misne žrtve nalaze se pripreme:

Za otkupljenje od boli, od rana srca

(Od osjećaja odbačenosti, neželjenosti, manje vrijednosti, krivnje; od razočaranja, tuge, žalosti, gorčine; od depresije, strahova i tjeskobe; od nepraštanja, mržnje i osuđivanja…)

b. Za otkupljenje od bolesti

(Tjelesnih, duševnih i duhovnih.)

Bog želi da svatko od nas doživi puninu svojih dana, da ispuni puninu svojeg životnog poslanja i zato je Isus umirući na križu ponio naše bolesti, uzeo naše boli…

Potreba za duševnim, duhovnim i tjelesnim zdravljem jedna je od osnovnih ljudskih potreba. Bog, koji nas je stvorio iz ljubavi, za sebe, s tom nas je ljubavi i otkupio. Nebeski je otac dao svog Jedinorođenog Sina da nijedan koji u njega vjeruje ne pogine, već da ima život, da živi vječno. Bog želi da svatko od nas doživi puninu svojih dana, da ispuni puninu svojeg životnog poslanja i zato je Isus umirući na križu ponio naše bolesti, uzeo naše boli; zato je umjesto nas platio kaznu za naše grijehe i naše opačine; zato nas je svojim ranama iscijelio (Iz 53,4-6).

Bogu nije do smrti grešnika, već želi da se grešnik obrati i da živi, da do kraja ispuni svrhu svog ovozemaljskog života. Bog je savršena ljubav. Imajmo to na umu i u srcu.

Uvod autora Josipa Lončara

Josip Lončar glavni je urednik časopisa „Book“ koji možete kupiti na svim kioscima.

 

Pojedini svezak pripreme za Svetu Misu povezan je s knjigom istog autora, pod naslovom „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Osnovne informacije:

Naslov: „Priprema za prikazanje misne žrtve (svezak I.)”
Autor: Josip Lončar
Nakladnik: Figulus Media
Godina izdanja: 2019.
Jezik: hrvatski
Broj stranica: 112
Uvez: meki
Veličina knjige: 9,1 x 14,5 cm

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh

Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje:Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje: