Sveta Misa

WWW.FIGULUS.HR

Kako prikazati Misu za otkupljenje od rana srca, od boli, od bolesti? Nedavno je iz tiska izašla „Priprema za prikazanje misne žrtve”, prvi svezak. U tom svesku autor, Josip Lončar, iznosi pripreme na dvije iznimno važne nakane!

Foto: Shutterstock; ML

 

„Priprema za prikazanje misne žrtve” svojevrsni je molitvenik namijenjen osobnoj pripremi za Svetu Misu.

U prvom svesku pripreme za prikazanje misne žrtve nalaze se pripreme:

a. Za otkupljenje od boli, od rana srca

(Od osjećaja odbačenosti, neželjenosti, manje vrijednosti, krivnje; od razočaranja, tuge, žalosti, gorčine; od depresije, strahova i tjeskobe; od nepraštanja, mržnje i osuđivanja…)

b. Za otkupljenje od bolesti

(Tjelesnih, duševnih i duhovnih.)

Bog želi da svatko od nas doživi puninu svojih dana, da ispuni puninu svojeg životnog poslanja i zato je Isus umirući na križu ponio naše bolesti, uzeo naše boli…

Potreba za duševnim, duhovnim i tjelesnim zdravljem jedna je od osnovnih ljudskih potreba. Bog, koji nas je stvorio iz ljubavi, za sebe, s tom nas je ljubavi i otkupio. Nebeski je otac dao svog Jedinorođenog Sina da nijedan koji u njega vjeruje ne pogine, već da ima život, da živi vječno. Bog želi da svatko od nas doživi puninu svojih dana, da ispuni puninu svojeg životnog poslanja i zato je Isus umirući na križu ponio naše bolesti, uzeo naše boli; zato je umjesto nas platio kaznu za naše grijehe i naše opačine; zato nas je svojim ranama iscijelio (Iz 53,4-6).

Bogu nije do smrti grešnika, već želi da se grešnik obrati i da živi, da do kraja ispuni svrhu svog ovozemaljskog života. Bog je savršena ljubav. Imajmo to na umu i u srcu.

Uvod autora Josipa Lončara

 

Pojedini svezak pripreme za Svetu Misu povezan je s knjigom istog autora, pod naslovom „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

 

NAPOMENA Sve naslove ovoga autora do 9. travnja možete nabaviti po cijeni sniženoj 30%! Više možete saznati ovdje.

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Osnovne informacije:

Naslov: „Priprema za prikazanje misne žrtve (svezak I.)”
Autor: Josip Lončar
Nakladnik: Figulus Media
Godina izdanja: 2019.
Jezik: hrvatski
Broj stranica: 112
Uvez: meki
Veličina knjige: 9,1 x 14,5 cm

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh