Duhovnost

SVATKO JE KOVAČ SVOJE SREĆE

Don Josip Radić: Kako prepoznati Božju volju za svoj život „Svaki čovjek je kovač svoje sreće. Nikome neće drugi biti kriv za njegovu konačnu sudbinu. … Svatko od nas kreirat će sebi sudbinu svjetla – neba – ili sudbinu tame, tmine. I to je u rukama svakog čovjeka…“

Kako prepoznati Božju volju za svoj život

Foto: Shutterstock


 

„Svaki čovjek je kovač svoje sreće. Nikome neće drugi biti kriv za njegovu konačnu sudbinu, nego baš svaki čovjek sam kreira svoju sreću. To je Božja genijalnost: Što tko sije, to će žeti. U to možemo biti potpuno sigurni. Naime, postoji jedna opasna zabluda kod ljudi koji kažu: „Ne vrijedi se boriti, ionako je tako trebalo biti. To je tako zacrtano.“ Često puta pripisuju to Bogu, kao: „Svatko ima svoju sudbinu, usud; tako je moralo biti.“ To je jedna vrlo pogrešna i opasna zabluda jer svatko će od nas kreirati svoju sudbinu. Svatko od nas kreirat će sebi sudbinu svjetla – neba – ili sudbinu tame, tmine. I to je u rukama svakog čovjeka. …“

Početak je ovo nagovora don Josipa Radića, koji možete poslušati na YouTubeu:

Don Josip Radić poznat je po duhovnim nagovorima, pružanju pomoći ljudima kroz osobne duhovne razgovore te vođenju duhovnih obnova. Župnik je u župi Polači (pored Benkovca). Njegove tjedne nagovore možete pronaći na YouTubeu tako da jednostavno upišete u tražilicu: don Josip Radić – nagovori.

Izvor: YouTube (OMNIA DEO)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Na vrh