Vijesti

Kako poticati kršćansku nadu u svojoj sredini

Kako poticati kršćansku nadu u svojoj sredini

Foto: Shutterstock

„Stavimo svu našu nadu u Presveto Srce Isusa Krista”

U redovitom mjesečnom prilogu Vatikanskog Radija možete poslušati kako je službenica Božja Marija Krucifiksa Kozulić, zvana Riječka Majka, poticala kršćansku nadu u svojoj sredini, što je također misao vodilja ovogodišnjeg Nacionalnog susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru

„Isus je naša nada”

„Isus je naša nada i izvor snage za drugačije življenje, koje se ne temelji na vrijednostima imati ili posvjedovati, nego živjeti i biti za druge. Takvu je nadu i vjeru u Isusa Krista – pobjednika zla i smrti – živjela i svojim djelima svjedočila Riječka Majka.

Stavimo svu našu nadu u Presveto Srce Isusa Krista. On je posvuda. Tko ga zaziva u poniznosti uma i srca napunja mu dušu utjehama koje svijet ne može dati niti oduzeti. U Tebe se, dobri Bože, uzdam, u svojim potrebama i jadima. Ti čuješ naš vapaj; Ti nas možeš spasiti i osloboditi. O tko bi ikada mogao izgubiti nadu u Tebe, o Gospodine.”

Iz priloga. (Cjeloviti prilog možete poslušati u nastavku.)

Darovati život za svetost Crkve i spasenje svih ljudi

Marija Krucifiksa Kozulić (1852. – 1922.) osnivateljica je karitativnih ustanova u Rijeci i utemeljiteljica autohtone hrvatske redovničke zajednice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova.

Svojoj Družbi udahnula je kristocentričnu i marijansku duhovnost, kojoj je središte štovanje otajstva Kristova Srca, osobno predanje i posveta Presvetom Srcu Isusovu, pod zaštitom Bezgrješne Djevice. Sestre sjedinjujući se s Kristom Raspetim i živeći po svetim zavjetima u zajednici, u jednostavnosti, poniznosti i ljubavi, daruju svoj život za svetost Crkve i spasenje svih ljudi.

Umrla je na glasu svetosti 29. rujna 1922. godine u Rijeci a su joj posljednje riječi bile: „Rado ostavljam zemlju, jer sam izvršila svoje poslanje”. Njeno tijelo počiva na gradskom groblju Kozala u Rijeci. Priprema se postupak da se proglasi blaženom.

Izvor: Vatikanski radio; Book.hr

Najčitanije

Na vrh