Osobni razvoj

KRAĐA IDENTITETA

Kako odvojiti svoje pravo ja, koje je stvorio Bog, od negativnih uvjerenja koja nosimo cijeli život Moja uvjerenja o samoj sebi počela su se mijenjati kad sam svoj identitet ukorijenila u Božjoj Riječi

krađa identiteta

Foto: Pixabay

 

Vjerojatno ste čuli za horor-priče o krađama identiteta. Lopovi se koriste ukradenim identitetima kako bi ukrali velike količine novca, kako bi kupovali luksuzne stvari i nagomilali račune na karticama, čime svojim žrtvama nanose veliku štetu.
Tužno je slušati o takvim zločinima i nedužnim ljudima koji su njima pogođeni. Još veću žalost izaziva spoznaja kad razmislimo da svaki dan dolazi do krađa u životima nebrojenih mladića i djevojaka, kojima je ukraden njihov identitet koji im je dao Bog.

Tko sam u Kristu?

Timothy je bio jedan od mladih ljudi kojima se je to dogodilo. Osjećaj neželjenosti, obeshrabrenosti i nesigurnost koje mu je nametnuo njegov zahtjevni otac lišili su ga njegova identiteta, i on je poprimio identitet koji mu Bog nikada nije namijenio. Kad mi se je javio, borio se kako odvojiti svoje pravo ja, koje je stvorio Bog, od negativnih uvjerenja koja je nosio sa sobom skoro cijeli život.
Mladići i djevojke diljem svijeta prolaze kroz isto.

(…)

Božja Riječ opisuje Sotonu kao lopova koji dolazi „da ukrade, zakolje i uništi“ naš život, a s njime i našu sliku onoga što zapravo jesmo

Istina je da se svi borimo s identitetom. Sa svih nas strana bombardiraju porukama koje nas tjeraju da vjerujemo da je naš identitet u našem izgledu, ugledu i popularnosti, naš nam nutarnji glas laže te smo tako stalno u sukobu s Neprijateljem Božjim, koji nas želi lišiti onoga što zapravo jesmo. Božja Riječ opisuje Sotonu kao lopova koji dolazi „da ukrade, zakolje i uništi“ naš život, a s njime i našu sliku onoga što zapravo jesmo (Iv 10,10). On je beskrupulozan i koristi se svime i svakime tko mu je raspoloživ kako bi nas ubio u pojam i ukrao nam nadu. Ali bez obzira kakve nam klipove Sotona podmetao pod noge, Isus nam nudi život i obnovu našeg identiteta: potpunost i puninu u Kristu, život u izobilju (Iv 10,10).

Otkrij svoj identitet u Božjoj riječi

Ali kako čuti Božji glas usred buke svih drugih glasova? Što bi nam Božji glas uopće rekao? Kako razlikovati tko sam od onoga što mi svi drugi govore da jesam? Ovo su pitanja s kojima se bori svaka osoba. Ne mogu reći da imam sve odgovore, ali mogu vam preporučiti ono što je meni pomoglo. Moja uvjerenja o samoj sebi počela su se mijenjati kad sam svoj identitet ukorijenila u Božjoj Riječi.

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“ autorice Debre Fileta.

Debra Fileta licencirana je stručna savjetnica i autorica brojnih članaka i knjiga o vezama i braku.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh