Osobni razvoj

JEDAN OD NAJVEĆIH PROBLEMA MODERNOG ČOVJEKA

Kako naći više slobodnog vremena u životu? Nedostatak vremena jedan je od najvećih problema s kojima se suočava moderan čovjek. Kako sve što moramo napraviti ugurati u 24 sata? Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se bolje organizirate i budete uspješniji u svom poslu

Kako naći više slobodnog vremena book evangelizacija

Ne laži samom sebi

Trebamo znati da svaki put kada kažemo kako nemamo slobodnog vremena za druge aktivnosti osim posla – lažemo. Život nije nešto unaprijed određeno; život je ono što stvaramo sada. Ako sami raspoređujemo svoje vrijeme, potrudit ćemo se naći vremena za ono što smatramo važnim. Sve ostalo je laž.


Najvažnije na prvo mjesto

Kako je nekada lako podleći zovu ugodnosti i baviti se onim aktivnostima koje su nam ugodnije umjesto da stisnemo zube i pozabavimo se onima koje su nam važnije. Upravo se po disciplini razlikuju uspješni pojedinci od neuspješnih, sretne osobe od nesretnih. Trebamo umjeti prisiliti se raditi ono što je važno, ne odlažući to za neko kasnije vrijeme, koje možda neće doći nikada.

Napravi dugoročni plan

Kako je lijep pogled kada se uspnemo na neku visoku planinu i promatramo perspektivu ispred sebe. Sve vidimo i uživamo u pogledu. Upravo ta slika mora postati paradigma našega života, a ona je da gledamo stvari iz veće perspektive i sagledavamo svoj život u razdoblju duljem od jednog dana, tjedna ili mjeseca.

Odbij ono što ne želiš cijelim srcem

Često u životu prihvaćamo sve što nam se nudi, jer želimo živjeti punim plućima. No nekada nas prihvaćanje svih tih ponuda uvuče u klopku, iz koje se više ne možemo izvući. Ako ne osjećamo ništa dublje u onome što trenutno radimo, ili se čak osjećamo negativno, to je najbolje odbaciti i ne prihvaćati obveze vezane uz to.

Ljudi su uvijek ispred stvari

Vrijeme provodimo na različite načine, koje možemo podijeliti na dva važna: bavljenje različitim aktivnostima koje nas ispunjavaju više ili manje, ili provođenje vremena s ljudima s kojima uživamo više ili manje. Raznolikost je u svakom slučaju dobra, ali uvijek trebamo imati na umu da su odnosi s ljudima daleko važniji od bavljenja bilo kojom aktivnošću.

Stavi Boga na prvo mjesto

Kada je Bog na prvom mjestu u našem životu, tada je sve na svome mjestu. Tada za sve ljude i sve aktivnosti imamo dovoljno vremena jer nam vrijeme koje provodimo s njime daje mudrost da dobro prosuđujemo na što provodimo svaki trenutak svog života.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh