Osobni razvoj

IZ KNJIGE 'NI NAKRAJ PAMETI'

Kako možemo postati duhovno zdraviji? Izbacimo žurbu iz svoga života Koristan savjet… 😊

Kako postati duhovno zdraviji? Izbacimo žurbu iz svoga života

Foto: Shutterstock


 

 „Moraš pod svaku cijenu izbaciti žurbu iz svoga života”

Evo još nešto što sam primijetio: lideri kojima se najviše divim i koji su najviše postigli obično su ljudi koji se nikada ne žure, koji imaju sve vrijeme ovoga svijeta. Ima nešto u tome. John Ortberg postao je blizak prijatelj teologa i autora Dallasa Willarda, jednoga od duhovnih divova svoje generacije. U prvim danima njihova prijateljstva, John je zaglavio u užurbanosti rastuće službe, kao i u beskrajnim nogometnim utakmicama i školskim događajima koji sačinjavaju obiteljski život.

Jednog je dana John pitao Dallasa što bi trebao učiniti da postane duhovno zdraviji.

Nakon duge stanke, Dallas je odgovorio: „Moraš pod svaku cijenu izbaciti žurbu iz svoga života.”

John je zapisao taj savjet i čekao još, možda nešto još dublje. Na kraju je rekao: „Što još?” Još jedna duga stanka.

„Ne postoji ništa drugo”, rekao je Dallas. „Moraš pod svaku cijenu izbaciti žurbu iz svoga života.”

U procesu povezivanja s drugima, mogli biste se konačno povezati s Bogom. Osim toga, moglo bi se dogoditi nešto nepoznatije. Možda se čak povežete sa sobom

Naravno, Dallas i John su u pravu. Žurba ubija toliko stvari, uključujući intimnost. Dakle, što bi vam bilo potrebno da stvarno usporite? Što bi vam bilo potrebno da se prestanete žuriti? Što bi vam bilo potrebno da samo spustite slušalicu, pogledate u oči ljudima do kojih vam je stalo i povežete se s njima? Što bi vam trebalo da prekrižite neke aktivnosti s popisa obveza i umjesto toga dodate osobe? Što bi vam bilo potrebno da usporite dovoljno dugo da čujete zvuk svoga daha dok molite i razmatrate, da se odmorite u tišini koja vam je toliko dugo izmicala?

U procesu povezivanja s drugima, mogli biste se konačno povezati s Bogom. Osim toga, moglo bi se dogoditi nešto nepoznatije. Možda se čak povežete sa sobom.

Iz knjige „Ni nakraj pameti“ Careyja Nieuwhofa. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh