Aktualnosti

ZAGREB, 28. I 29. SVIBNJA 2021.

Kako moliti Krunicu da vidiš plodove svoje molitve? Nauči na tečaju! Prijave na Tečaj u kojem učimo moliti Krunicu tako da konačno vidimo plodove svoje molitve su u tijeku! 🙏

Kako moliti Krunicu da vidiš plodove svoje molitve

Foto: Shutterstock

 

Molitvu Krunice često doživljavamo kao ‘molitvu za bake’. Ali nije tako!  To je moćna molitva kada ju molimo kako treba, odnosno kada ju…

Među nama vjernicima često se može čuti izraz: „Vrtim ja krunicu stalno“ i slično. Molitvu Krunice često doživljavamo kao ‘molitvu za bake’. Ali nije tako!  To je moćna molitva kada ju molimo kako treba, odnosno kada ju molimo s razmatranjem! Sveti Pavao VI. jasno je istaknuo: “Krunica je bez razmatranja kao tijelo bez duše. Njezino moljenje u tom slučaju pada u pogibao da postane mehaničko opetovanje formula te da se suprotstavi Isusovoj opomeni: ‘Kad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani’ (Mt 6,7).

Krunica našem Bogu donosi hvalu i slavu što nas je stvorio te nam daje sve što nam je potrebno

O snazi Krunice – pravilno moljene – svjedoče brojni sveci, koji su znali kako je moliti a da ona ona da ploda. Sveti Padre Pio, uz kojeg je uvijek bila krunica, rekao je: Krunica je „oružje“ za sva vremena. A sv. Josemaria Escriva: Krunica je snažno oružje. Koristi je s pouzdanjem i rezultati će te iznenaditi!

Kroz molitvu krunice Bog nam ispunja obećanja što ih nam je dao u svojoj riječi (J. Lončar)

Društvo za promicanje kršćanskih vrednota Kristofori ‒ uz brojne molitvene programe za sve koji žele rasti u kršćanskoj zrelosti i bolje upoznati svoju vjeru – organizira i tečaj razmatranja krunice, moćne i čudesne molitve za koju možemo reći da zapravo predstavlja sažetak Evanđelja.

Idući termin Tečaja

Idući Tečaj razmatranja krunice održat će se 28. i 29. svibnja 2021. u Zagrebu (Dubrava, ulaz u zgradu s dvije strane, Avenija Dubrava 43 ili Hrvatskog proljeća 28 – 1. kat).

Program Tečaja

Petak  (28. svibnja)

17.00 – 21.30 h

Subota  (29. svibnja)

8.30 – 14.30 h

Kroz molitvu krunice Bog nam ispunja obećanja što ih nam je dao u svojoj riječi

Zašto sudjelovati

“Kroz molitvu krunice Bog nam ispunja obećanja što nam ih je dao u svojoj riječi. Također postajemo i vlasnici onoga što nam kao Kristovim nasljednicima pripada, te nastavljamo živjeti onako kako je on živio. (…)

Krunica je put do Boga po Kristu u Duhu. Na tom putu vodi nas naša nebeska Majka Marija. Molitva krunice je neprestana, trajna i odana molitva koja našem Bogu donosi hvalu i slavu što nas je stvorio te nam daje sve što nam je potrebno.”

Josip Lončar, u svojoj knjizi „Krunica – kako djelotvorno moliti krunicu”

Prijave i kontakt

Prijaviti se možete e-mailom ([email protected]) ili telefonom (098 195 0275; Nediljko Jelčić). Za sve dodatne informacije javite se voditelju na navedene kontakte.

VAŽNO! Vikend-tečaj možemo održati i u vašem mjestu. Javite nam se kako bismo se dogovorili o detaljima.

 

Svjedočanstva polaznika Tečaja krunice možete pročitati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh