Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Kako mi je muka kada u sebi osjećam da me supružnik odbija

RAZMATRANJE I MOLITVA

Kako snažno boli ta praznina, Bože, kako mi je muka kada u sebi osjećam da me supružnik odbija, da mi ne daje ono što mi treba. U meni se izmjenjuje ljutnja, gorčina. Istovremeno čeznem za supružnikom, i kao da ne mogu biti s njim, kraj njega. Gubim volju, snagu. Čas kao da ga volim najviše na svijetu, čas kao da mi do njega/nje uopće nije stalo. Misli mi lete samo na ono što mi ne daje i to me frustrira. Ta previranja u meni. Najčešće tada posustanem u molitvi, sve me živcira i nemam volje više-manje ni za što. Teško mi je u tim trenutcima shvatiti zašto se to uopće događa, što je stvarnost, što istina, što laž. Pitam se zašto se nama to događa, zašto se meni to događa? I misli se vrte i vrte. Tražim odgovor u samome/samoj sebi, vrtim sve to, ali nikako da dođem do odgovora. Kao da mi je sve teže i ponekad gubim i nadu u sve to. Imam osjećaj da mi treba nešto za smirenje jer sve je to preteško i guši me. Pa onda i prema drugima, prema djeci reagiram onako kako ne bih trebao/trebala. Baš je teško!

Predajem ti svoje biće, umorno, opterećeno, ranjeno i molim te da se odmorim u tebi!

Gospodine, moj Gospodine, evo me, evo me pred tobom. Koliko snage trošim, koliko povređujem sebe i druge, dok ti stojiš kraj mene i čekaš me da mi pomogneš. Isuse, ne razumijem svoga supružnika, zašto mora ponekad ili često biti takav, što sam ja toliko kriv/kriva? Samo čeznem za ljubavlju, poštovanjem, blizinom. Teško mi je, baš teško. No, istina je da se gotovo uopće ne pitam kako je mome supružniku. Ali preteško mi je, Isuse, kako da sad ja uopće razmišljam o tome kad sam u ovakvim situacijama? Užasno mi je! Molim te, Isuse, podari mi ovog trena milost, vapim za milošću za svaku situaciju kada se osjećam odbačeno, manje vrijedno, nevoljeno i nepoštovano od supružnika, da mogu u srcu čuti tvoje riječi: „Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti“ (Mt 11,28).

Daj da shvatim da ti mogu predati sve, baš sve i doći takav kakav jesam

Toliko me sve pritisne da se u tim trenucima ne mogu sjetiti čak ni toga i vrtim se u svome „krugu“ boli, frustracije, negativnosti… Daj da shvatim da ti mogu predati sve, baš sve i doći takav kakav / takva kakva jesam. Kajem se ovog trena za sve svoje grijehe, za svaki put kad sam svog supružnika odbacio/odbacila, za svaku krivu misao, napose misao da bih najradije odustao/odustala. Predajem ti svoje biće, umorno, opterećeno, ranjeno i molim te da se odmorim u tebi! Predajem ti i biće svoga ranjenog supružnika. Isuse, smiluj nam se! Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Kada smo u teškim situacijama, osjećaji i misli nas ponekad razdiru. To je normalno, normalno je da osjećaji utječu na nas, osjećajna smo bića. No, jesmo li svjesni da nas osjećaji nekada i varaju? Moja je odluka na koju ću stranu, jer imam slobodnu volju – prema Kristu ili prema sebi i/ili svijetu. Zastani, zažmiri, u duhu gledaj Isusa i susretni se s njime. To je pravi susret! Dođi pod njegov Križ i predaj mu svoje boli, muke, jade, nemoć, umor, sve. Govori mu i onda samo ostani u tišini! I zahvali!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh