Razno

UŽIVANJE U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

Kako kontrolirati svoj jezik Posvetimo svoja usta Bogu upotrebljavajući ih samo za ono što je Bogu ugodno – slavljenje i obožavanje, izgrađivanje i poticanje, zahvaljivanje

Foto: Shutterstock

 

„Jezik svoj oda zla suspreži i usne od riječi prijevarnih!“ (Psalam 34,14)

Značajan ključ potreban da bismo proslavili Boga jest da kontroliramo svoj jezik. Psalam 50,23 kaže:

„Tko prinosi zahvalnicu, meni slavu daje…“

 

Što bi se dogodilo kad bi svaki dan prinosio svoja usta Bogu, pa da s tvojih usana poteku samo Božje riječi? Pod tim ne mislim samo na slavljenje i zahvaljivanje Bogu u tvojoj intimi s Njim ili o proklamiranju pozitivnih i ohrabrujućih riječi nad tvojim životom. Zdravi odnosi s drugim ljudima ovise o tome kako razgovaramo s njima i o njima.

Posveti svoja usta Bogu i upotrijebi ih samo za ono što je Bogu ugodno

Psalam 34,14 kaže: „Jezik svoj oda zla suspreži…“ Lažeš li drugima? Vrijeđaš li ih ili govoriš loše o njima? Ili ohrabruješ i donosiš riječi koje su život i radost svakome koga susrećeš?

Posveti svoja usta Bogu i upotrijebi ih samo za ono što je Bogu ugodno – slavljenje i obožavanje, izgrađivanje i poticanje, zahvaljivanje. Svako jutro prinesi svoje usne na oltar. Predaj svoja usta Bogu kroz molitvu: „Gospodine, otvori usne moje, i usta će moja naviještati hvalu Tvoju.“ (Psalam 51,15)

 

Molitva

Gospodine, otvori moje usne, i moja usta će te slaviti i hvaliti. Pomozi mi koristiti riječi koje će donositi radost i život onima koji me okružuju i koje će tebe proslaviti.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh