Osobni razvoj

JOYCE MEYER

Kako kontrolirati strah „Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.”

Foto: Shutterstock

 

„Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.” 2. Timoteju 1,7

Svaki dan Sotona pokušava staviti u nas strah. Ja strah nazivam ’lažnim dokazom koji izgleda kao pravi.’ Njegova namjera je držati nas dalje od sile, ljubavi i trijeznih misli koje Bog želi da imamo.

Moramo objaviti Riječ Božju i narediti strahu da ode…

Ponekad na strah gledamo kao na emociju, ali to nije emocija, to je duh. Strah je jedna od Sotoninih najvećih alatki s kojim voli uznemiravati djecu Božju. Ali Isus je rekao: „Sve je moguće onom koji vjeruje!“ (Marko 9:23).

Đavao se najviše plaši zapaljenog i neustrašivog kršćanina koji vjeruje Božjoj Riječi!

Strah je suprotnost vjeri – i to je istina. Ne možemo istovremeno živjeti i u vjeri i u strahu. Strah nas paralizira i pokušava nas držati dalje od primanja Božjih obećanja. To nas sprečava od hodanja u poslušnosti Bogu na što nas On poziva.

Strah se mora kontrolirati snagom vjere. Moramo objaviti Riječ Božju i narediti strahu da ode. Zato, sljedeći put kad strah pokuca na tvoja vrata, odgovori s vjerom.

 

Molitva

Gospodine, upozori me kad se suočim s ’lažnim dokazima koji se pojavljuju kao pravi’. Znam da, uz Tvoju pomoć, mogu konfrontirati strah i odgovoriti snagom vjere.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh