Evangelizacija

PATER MARKO GLOGOVIĆ

Kako komentiram činjenicu da je abortus vodeći uzrok smrti u svijetu Trudnica je donedavno bila apsolutna svetinja, danas kao da je ta žena bolesna, kao da je ukleta, nesretna i osramoćena ovim najljepšim, najvećim, najdragocjenijim darom, čudom i blagoslovom: djetetom

Kako komentiram činjenicu da je abortus vodeći uzrok smrti u svijetu?

Foto: Pixabay

 

Kako komentirati sve te laži i zablude, zavođenja i strah što se nameću sve više po cijelomu svijetu? Kako komentirati da toliki ne shvaćaju da trudnica nosi – dijete? Ono najočitije postalo je »kontroverzno« i upitno. Prave od nas idiote, nudeći nam (uljudno, nasilu) svoje besmislice, protivne svakomu razumu. Što drugo može biti normalno, zdravo i ljudsko ako čovjek u majčinoj utrobi više nije – čovjek? Koji se zakon može uopće ispravno provoditi i održati i koristiti čovjeku ako je zakonom dopušteno prekinuti život nerođenomu čovjeku?

Nama je problem to što tako misle i reagiraju »kršćani«, pustimo sada tamo neke druge

Trudnica je donedavno bila apsolutna svetinja, danas kao da je ta žena bolesna, kao da je ukleta, nesretna i osramoćena ovim najljepšim, najvećim, najdragocjenijim darom, čudom i blagoslovom: djetetom. Nama je problem to što tako misle i reagiraju »kršćani«, pustimo sada tamo neke druge. »Ako nisam kriv, zašto me udaraš?« pita okrvavljeni Isus pred Kajfom. Isto pita i taj naš najmanji bližnji, u agoniji. Gospodin se njemu i njoj suobličio, kada govori onu prestrašnu izjavu, o kojoj će ovisiti naša vječnost: »Što učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni ste učinili.« Pavao dodaje: »Sa strahom i trepetom radite oko svojega spasenja.«

Moramo se jako moliti, trostruko moliti

Danas više uglavnom ne postoji taj spasonosni strah Božji, jer čovjek se pravi bogom. Tragedija! Moramo se jako moliti, trostruko moliti. Ja prvi! Svi su projekti i prezentacije i dokumenti Crkve potrebni i dobri, ali molitve nam nedostaje. Obiteljske molitve, prije i iznad svega. Molitve vapaja, ponizne molitve, ako hoćete, i plača pred Bogom.

Ja jesam za potpunu zabranu pobačaja, svakako, no pitam se, prije svega, kako promijeniti tvrda, hladna srca ljudi?

Ja jesam za potpunu zabranu pobačaja, svakako, no pitam se, prije svega, kako promijeniti tvrda, hladna srca ljudi? Nije dovoljno samo »zabraniti abortus, ići u crkvu, biti rimokatolik na popisu stanovništva, obaviti krizmu, popiti gemišt s kapelanom«. Već je najpotrebnije obraćenje srca. A to može samo Gospodin.

Iznad Tebe zora sviće (Spasi dušu svoju, dok još možeš)

Ulomak iz knjige „Iznad tebe zora sviće“ autora p. Marka Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh